Na het teleurstellende gelijkspel (0-0) van vorige week tegen Hoogland, bevestigde SJC zijn status als topploeg in de Hoofdklasse door de uitwedstrijd tegen De Bataven  met 0-4 te winnen.  De debutant blijft door deze overwinning de tweede plaats op de ranglijst bezetten en ligt nog steeds op koers om een plek in de nacompetitie te bemachtigen. En wellicht zit er nog wel meer in het vat.

Zo eenvoudig als de uitslag doet vermoeden voor de buitenwacht ging het in de ogen van Martijn Walter niet. „Het was geen makkie. In de eerste helft trokken we eigenlijk de lijn door van de wedstrijd tegen Hoogland: er gebeurde niet zo veel. Wij speelden op een zwaar veld, het was warm en het was een gezapige eerste helft. Zij creëerden niks en wij ook niet. Je merkt ook dat ploegen naar de stand op de ranglijst kijken en ons anders zijn gaan benaderen. Zij waren verdedigend ingesteld en lieten het initiatief aan ons.”

Hoe anders was het tweede bedrijf. Walter: ,,Zo stroef als het in de eerste ging, zo makkelijk ging het in de tweede helft. Het was een wereld van verschil. We waren feller en scherper en gaven niks weg. Al snel kwamen we in de tweede helft op voorsprong. Na een overtreding op mij kregen we een penalty en die werd benut door David Verweij. Vervolgens kregen wij meer ruimte om te voetballen omdat zij moesten komen.  We maakten al snel de 0-2 en 0-3 en toen was de wedstrijd gespeeld.” De doelpuntenproductie kwam naast Verweij op naam van Walter zelf en twee goals van Sten Goosen.

Raymond van Heijningen feliciteert Sten Goossen met de 0-4

SJC blijft maar verbazen in de Hoofdklasse. De debutant staat dankzij de dertiende overwinning van het seizoen op de tweede plek. Door het gelijkspel van ADO’20 bedraagt de achterstand nog maar vijf verliespunten. Toch blijven er aandachtspuntjes voor de Noordwijkers. „Zoals ik al eerder dit seizoen zei: wij kunnen van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen. We zijn ook de enige club in de competitie die verloren heeft van de nummer laatst (Dieze West, red.) en dat was niet eens onverdiend”, kan Walter zich herinneren.

Noordwijkse muur
De rechtsbuiten van SJC wil positief afsluiten. ,,We spelen vaak niet eens zo heel veel beter dan de tegenstander, maar gaan effectief met onze kansen om. In de laatste negen wedstrijden hebben we slechts vier doelpunten tegen gekregen. Dat zegt genoeg lijkt mij.  Wij hebben een stugge verdediging en geven weinig weg. Daarop kunnen we bouwen.”

Ook voorin staat het goed, getuige de 50 goals die de Noordwijkers inmiddels al hebben gemaakt. ,,Voor ons is een corner al een kans. Wij trainen er ook op en hebben veel goede koppers in de ploeg.”

Foto’s: Johanna Wever