"banner

Jeroen Dedel ruilde afgelopen zomer SJC in voor zijn oude club Hillegom. Met laatstgenoemde hoopt hij weer mooie tijden te beleven. Als het aan Dedel ligt, gaat de ploeg weer omhoog kijken, nadat het vorig seizoen vooral tegen degradatie moest vechten. ,,Het is mooi om voor de club uit je eigen dorp te spelen.” 

Hallo Jeroen. Je bent weer teruggekeerd bij Hillegom. Hoe bevalt het tot nu toe?
,,Het is weer eigenlijk zoals vanouds. Eigenlijk is alleen de trainer veranderd, maar voor de rest is alles hetzelfde. Dat bedoel ik positief. Het bevalt mij wel hoe het gaat bij de club. Daarnaast is het lekker als je twee minuten fietsen van de club vandaan woont.”

Je kwam over van SJC. Die club speelt nu in de Derde Divisie zaterdag. Moest je omschakelen toen je weer bij Hillegom kwam?
,,Dat viel wel mee. Onder deze trainer (Stefan Teeken, red.) leveren we veel arbeid. Hij is ook veeleisend naar ons toe. Bij SJC was het niveau wat hoger. Aangezien de trainingen hier pittig zijn, heb ik weinig moeite met omschakelen. Het ging bij mij wel kriebelen toen ik zag dat SJC in de Derde Divisie zaterdag werd ingedeeld. Ik heb afgelopen weekend wat beelden gezien van SJC – FC Lisse en dat is natuurlijk heel gaaf. Maar ik vind het mooi om voor de club uit mijn eigen dorp te spelen waar het wekelijks bomvol zit op de tribune.”

,,Het klinkt misschien als een cliché, ook al was het maar een jaartje, maar het is altijd goed om een keer in een andere keuken te kijken”

De voorbereiding zit erop. Jullie zijn uitgeschakeld in de districtsbeker. Wat voor conclusies kunnen jullie trekken?
,,Dat is moeilijk om te zeggen. Eigenlijk hebben we afgelopen zaterdag tegen Valken’ 68 (5-5) pas voor het eerst met het complete team gespeeld. Daarbij komt dat Frank de Groot de eerste wedstrijd nog geschorst is. We hebben in de voorbereiding veel wissels gehad, dus daarom is het moeilijk om te zeggen waar we staan.”

,,Ik denk wel dat we gegroeid zijn in vergelijking met vorig seizoen. We maken veel doelpunten en dat was vorig jaar het probleem. Ik denk dat iedereen door het afgelopen seizoen ook beseft dat het niet altijd om het spel gaat, maar om de punten.”

Jij hebt Arend Jan Kranenburg meegemaakt en hebt met Stefan Teeken nu een nieuwe trainer. Wat is het verschil tussen deze twee trainers?
,,Er zit denk ik niet zo gek veel verschil in. Arend Jan was erg tactisch ingesteld en was heel erg bezig met bepaalde manieren van spelen. Stefan is iemand die veel van ons eist. Vooral dat we elke wedstrijd volle bak moeten en die ons motiveert. We hebben zwaar getraind in de voorbereiding, dus ik heb wel het idee dat wij conditioneel in goede doen zijn.”

Je bent een seizoen weggeweest bij Hillegom, maar ben je ook een andere speler geworden?
,,Het klinkt misschien als een cliché, ook al was het maar een jaartje, maar het is altijd goed om een keer in een andere keuken te kijken. Bij SJC werden we kampioen en kregen we gedurende het seizoen veel voor onze kiezen. Sjaak Polak was een trainer die er kort op zat en die veel van zijn spelers vroeg. Ik denk dat ik daardoor wel een betere speler ben geworden.”

Dedel in actie namens SJC 

Zonder een doelstelling te noemen: wat kunnen we verwachten van Hillegom dit seizoen?
,,Ik denk een ploeg met wilskracht. Daarnaast zijn we qua scorend vermogen erg vooruit gegaan. Met Niels van Veen hebben we een spits die makkelijk scoort en daar schortte het vorig seizoen een beetje aan. Toch is het wel gek, want de ploeg incasseerde nog nooit zo weinig als treffers als afgelopen jaar. Ik denk dat we een middenweg moeten vinden tussen het aanvallen en verdedigen.”

,,Het is niet zo dat wij weer gaan spelen als een paar seizoenen geleden. Toen was het erg aanvallend en leuk om naar te kijken. Wij gaan geen open huis houden. Het is wel ons doel om het beter te doen dan vorig seizoen. Als ik naar onze voorbereiding kijk, heb ik wel het idee dat het steeds beter gaat.”

Lees ook: ‘Rijnsburgse Boys verlengt contract met nieuwkomer’ 

Foto: Dirk van der Reep & Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Bewerken
Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)