"banner

SV Hillegom heeft zich hersteld van twee ruime nederlagen. De ploeg van Arend Jan Kranenburg was in eigen huis met 4-1 te sterk voor Fortuna Wormerveer. Topschutter Jeroen Dedel was weer van grote waarde en tekende met twee schitterende doelpunten voor de helft van de productie.

,,Ja, dit was een belangrijke overwinning”, stelde Kranenburg. ,,Het was niet zo dat er paniek was, maar we wilden wel graag weer eens een bevestiging van ons eigen niveau zien. DEM (0-4) was gewoon een mindere wedstrijd van onze kant en tegen Abcoude liepen we in hun val en werden we weggecounterd.”

‘Controle
Kranenburg was met name over de inzet goed te spreken. ,,Iedereen ‘pakte’ elk duel. We waren daarin heel scherp. Dat was het grote verschil ten opzichte van de vorige competitiewedstrijd tegen DEM. We hadden verdedigend de controle en Fortuna Wormerveer is daarom geen moment in de wedstrijd gekomen.”

van-staveren Spits Nick van Staveren, hier aan de bal, was ook weer doeltreffend

Volgens Kranenburg boekte SV Hillegom daarom een terechte overwinning. Op de openingsfase en een periode in de tweede helft na voerden de Hillegommers volgens hem de regie. ,,Na tien minuten had het zomaar 0-1 kunnen staan, want zij kregen twee goede kansen. Daarna pakten wij het initiatief over. Zij kwamen nog wel op 0-1, maar wij hebben toen een periode echt gas gegeven.”

Hillegom kwam op voorsprong via een schitterend afstandsschot van Dedel en een treffer van Nick van Staveren, die een fout in de opbouw bij Fortuna Wormerveer afstrafte. ,,En als we iets koelbloediger waren geweest, dan het bij rust ook nog 3-1 of 4-1 kunnen staan.”

,,Vooral in zijn doelpunten is Jeroen enorm belangrijk. Echt beslissend. Toch kan er nog veel beter, maar dat geldt voor iedereen.”

Dat beeld zette zich in het tweede bedrijf voort. ,,Toen zijn we heer en meester geweest. Na ongeveer een uur spelen had Wormerveer weer een sterke periode, maar in de slotfase namen wij het weer over.” Hillegom liet ook na rust tweemaal het net bollen. Dedel zette zijn handtekening onder opnieuw een fraaie treffer.

Dedel was dus andermaal de uitblinker. De vraag rijst of de dit seizoen in topvorm verkerende vleugelaanvaller wel te behouden is voor Hillegom. Bekend is dat onder meer FC Rijnvogels al eens voor hem op de tribune zat. Kranenburg is met een eventueel vertrek van Dedel echter ‘helemaal niet bezig’. ,,Nee, het is nog niet eens november. Ik kijk alleen naar dit seizoen en van wedstrijd tot wedstrijd. Pas als ik de opdracht krijg om ook naar volgend seizoen te kijken, dan ga ik me daar mee bezighouden.”

vd-paardMitchell van der Paard in de rol van Beb Bakhuys

Kranenburg kan desondanks niet om de waarde van Dedel heen. ,,Dat klopt. Vooral in zijn doelpunten is hij enorm belangrijk. Echt beslissend. Toch kan er nog veel beter, maar dat geldt voor iedereen. We zijn nog niet op het niveau waar we naartoe willen.”

In ieder geval doet Hillegom bij het debuut in de Eerste Klasse prima mee. De club staat keurig derde. Kranenburg denkt na acht speelronden redelijk te weten hoe de verhoudingen liggen. ,,In mijn ogen is Purmersteijn de favoriet, met daarachter AFC ’34. Vervolgens komt er een groepje clubs die, denk ik, in aanmerking komen voor de plekken drie tot en met vijf. Dat zijn Zeeburgia, DEM – een ploeg die ik hoog inschat – en Hillegom. En ook Velsen verwacht ik daarbij. Zij maken een stabiele indruk.”

Foto’s: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO