"banner

Een doodse stilte was er na afloop van het duel tussen Zeeburgia en SV Hillegom (3-2) in de kleedkamer bij de Hillegommers. Tegelijkertijd ging er in die stilte van alles door de hoofden van de spelers. Paniek, teleurstelling, woede en ongeloof. Dat laatste was in ieder geval hetgeen wat er in het hoofd van Jeroen Dedel omging. Hoe kon de Hillegomse ploeg verliezen bij de hekkensluiter van de Eerste Klasse? Dedel kon op die vraag een paar uur na de wedstrijd nog steeds geen antwoord geven. 

,,Ik zei vorige week nog tegen een paar vrienden van mij dat ze het mij echt mogen aanrekenen als wij nacompetitie gaan spelen”, verduidelijkt hij zijn ongeloof. ,,Ik begrijp het gewoon niet. Ook niet waar dit vandaan komt. We zijn zo wisselvallig. Het was vandaag ook gewoon echt slecht.”

Realiteit
De realiteit in Hillegom is op dit moment dat het elftal naar beneden moet kijken. Geen leuke plek in de middenmoot, maar keihard in de degradatiezone. Lange tijd werd er door alles en iedereen binnen de club gedacht dat het wel goed zou komen, maar de stand op de ranglijst verraadt dat het vooralsnog een lastig en zwaar seizoen gaat worden voor de blauw-witten.

,,Hoe zeggen ze dat zo mooi? Het is twee voor twaalf bij ons.”

,,Het eerste half uur viel het nog wel mee”, gaat Dedel verder. ,,We kwamen door een doelpunt van Ronald Turenhout op voorsprong en we hadden met elkaar afgesproken om het compacter te houden. Eigenlijk ging het toen mis. We liepen veel te ver naar achteren en gaven totaal geen druk meer op de bal. Dan roep je het ook over jezelf af, vind ik. Het is op dat moment ook moeilijk om het eruit te krijgen. Binnen vijf minuten keken we alweer tegen een achterstand aan. Dat mag echt niet gebeuren.”

,,Wij moeten gewoon die 0-1 voorsprong naar de rust trekken en dan de puntjes op de ‘i’ zetten. Het is ook extra zuur dat we verliezen van de nummer laatst. Ik had het niet verwacht, maar we moeten echt naar beneden kijken. Hoe zeggen ze dat zo mooi? Het is twee voor twaalf bij ons. Laat ik voorop stellen dat ik dit niet had verwacht.”

Tactische wijziging
Na de rust werd de schade nog groter voor de bezoekers. De thuisploeg kwam op 3-1. Trainer Stefan Teeken besloot om een slotoffensief te starten en daarom posteerde hij Frank de Groot in de spitspositie. Die tactische wijziging wierp zijn vruchten af, want de aanvoerder scoorde de aansluitingstreffer. Die aansluiting kwam alleen iets te laat voor het elftal.

,,Het ging op dat moment wel beter lopen, maar het was te laat. Het was echt een ‘rot zondag’. Vorige week tegen Legmeervogels was het gewoon zuur, omdat we als een team speelde met veel ‘power’ en ‘spirit’. Tegen Zeeburgia was dat er allemaal niet. Het was gewoon zwak van onze kant.”

Geen moer
Het doel is duidelijk op De Zanderij. Er zullen punten gepakt moeten worden. Vaak genoeg kreeg het elftal dit seizoen de complimenten, omdat het aardig speelde, maar daar is het helemaal niks mee opgeschoten. ,,We moeten gewoon punten pakken. Dat lijkt me duidelijk. Het maakt me ook echt geen moer uit hoe we die gaan pakken. We moeten dit snel vergeten en ons richten op Zaanlandia komende zondag. Elke wedstrijd is natuurlijk belangrijk, maar nu is die dat écht.”

Foto’s: Dirk van der Reep

Lees ook:Platte kar kan langzaam uit de stalling worden gehaald in Lisserbroek


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)