"banner

Voor even veranderde Jeroen Dedel afgelopen zondagmiddag in Thierry Henry, Lionel Messi en Diego Maradona tegelijk. Zijn ploeg had het op bezoek bij DSOV (5-5) moeilijk en stond achter. Kort voor rust zorgde de Hillegommer met een treffer voor de inleiding van de comeback die de ploeg zou maken in Vijfhuizen.

Maradona was tijdens het WK van 1986 dagen op de nieuwspagina’s te zien wegens een treffer tegen Engeland.  Niet vanwege zijn weergaloze solo tijdens dat duel. Het was de treffer die hij tijdens die wedstrijd met zijn hand maakte. Het hele stadion zag het, behalve de scheidsrechter. Doelpunt dus.

Henry deed hetzelfde. Althans, hij scoorde niet, maar loodste ‘zijn’ Frankrijk wel naar het WK in Zuid-Afrika in 2010 door in de play-offs een assist te geven met de hand. Wederom zag alles en iedereen het, behalve de scheidsrechter. Ook Messi dacht op deze manier tot scoren te komen in een duel met FC Barcelona tegen RCD Espanyol. Deze keer zag de arbiter het wel en kreeg de Argentijn een rode kaart wegens spelbederf.

Maradona of Messi?
Voor even was het de vraag in wie Dedel zou veranderen afgelopen zondagmiddag. De gehele selectie van DSOV beklaagde zich bij de grens-en scheidsrechter om hen tot een ander besluit te laten komen. De leidsman wees alsnog naar de middencirkel waardoor Dedel niet veranderde in Messi, maar in Henry en Maradona.

,,Ik knipperde twee keer met mijn ogen en we stonden 4-2 achter”

De van SJC 0vergekomen aanvaller werd de diepte ingestuurd en wilde de bal, naar eigen zeggen, met het hoofd meenemen. ,,Het drong tot mij door dat ik het niet meer ging halen en besloot hem toen met mijn hand mee te nemen”, was hij goudeerlijk na afloop. De buitenspeler nam de bal met de hand mee en ging op de keeper af. Alle spelers op het veld gingen er vanuit dat er werd gefloten, maar dat gebeurde niet. Het gevolg was dat hij de bal prachtig over de keeper heen werkte: 4-3.

De vraag bij rust was: was de ruststand (4-3, red.) of de treffer nou zo bizar? Allebei. De Hillegommers begonnen uitstekend in Vijfhuizen. Niels van Veen opende de score na een goede actie van Dedel: 0-1. Kort daarna was het de aangever die zelf op het scorebord kwam door voor de 0-2 aan te tekenen. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers.

,,We waren heer en meester”, ging Dedel verder over de wedstrijd. ,,Ik knipperde twee keer met mijn ogen en we stonden 4-2 achter. Vier goals tegen krijgen in tien minuten tijd is veel te gek.” De ploeg van Stefan Teeken kwam vrij gehavend bij de opponent aan. De oefenmeester miste Frank de Groot, Mitchel van der Paard, Donovan Partosoebroto en Aiden Ryan wegens blessureleed. Danny van den Berg was eveneens afwezig, maar dat kwam door een schorsing.

,,Wat mij betreft kunnen we dit bestempelen als een verliespartij.”

In een tijdsbestek van tien minuten gaf Hillegom de wedstrijd volledig uit handen. De ploeg van Teeken blonk vanaf dat moment vooral uit in slordig balverlies en in persoonlijke fouten. Zo verspeelde Jim Pijpers de bal op het middenveld bij de 1-2 en schutterde Davey Braggaar bij de vierde tegentreffer. Hij liet de bal op de doellijn los waardoor de spits van DSOV kinderlijk eenvoudig binnen kon tikken. Ook in de omschakelmomenten stond het elftal een aantal keer verkeerd, waardoor de thuisploeg naar hartenlust kon counteren.

,,Ik vind dat wij echt punten hebben verloren vandaag”, zei de oefenmeester daar zelf over. ,,We gaven de goals gewoon weg. Tegen persoonlijke fouten kan je niet voetballen. Het is dat wij er vijf maken vandaag. Ik ben alleen niet blij met een punt. Sterker nog: ik ben hier doodziek van. Wat mij betreft kunnen we dit bestempelen als een verliespartij.”

Dedel neemt Hillegom wederom bij de hand
Door de dubieuze treffer van Dedel ging Hillegom de tweede helft in, die een half uur later begon wegens het uitvallen van de assistent-scheidsrechter, met het gevoel dat er wat te halen viel. Alleen viel kort na de rust de vijfde tegengoal voor de blauw-witten. Bianco Carolina tikte zijn derde treffer binnen, nadat de bezoekers wederom erg zwak stonden te verdedigen.

Toch wisten Teeken en zijn mannen zich op te richten. Invaller Menno van Gurp kon uit een vrije trap van Dedel raak schieten: 5-4. Kort voor tijd was het uiteindelijk Dedel die voor de gelijkmaker tekende. Na een voorzet vanaf de rechterkant schoot hij zijn derde treffer van de middag binnen: 5-5. Daardoor nam de aanvaller zijn ploeg afgelopen zondagmiddag letterlijk en figuurlijk bij de hand.

DSOV – Hillegom 5-5 (4-3) 8. Van Veen 0-1, 13. Dedel 0-2, 21. Carolina 1-2, 22. De Kwant 2-2, 25. De Kwant (pen.) 3-2, 32. Carolina 4-2, 38. Dedel 4-3, 52. Carolina 5-3, 77. Van Gurp 5-4, 81. Dedel 5-5.

Hillegom: Braggaar, Evers, Van Dongen (65. Van Gurp), Tebbens, M. Van Veen (61. Haagmans), De Jong, Pijpers (58. Van Trigt) , N. Van Veen, Arendse, Turenhout, Dedel.