Ook een niveau hogerop, in de Tweede Klasse, zijn de verwachtingen bij SV Hillegom hooggespannen. Mede ingegeven door de spelers en technische staf, die nadrukkelijk uitspreken om de bovenste plaatsen mee te willen doen. Jeroen Dedel: ,,Wij hebben er de ploeg voor om opnieuw te promoveren.”

De oefencampagne biedt in ieder geval hoop. Zondag werd nog overtuigend met 6-1 gewonnen van Bloemendaal. ,,We hebben in de voorbereiding een keer gelijkgespeeld, de rest van de wedstrijden wonnen we overtuigend. We zijn gewoon weer op dezelfde voet doorgegaan als voorheen. Het ritme is niet verstoord.”

Dedel zegt erg naar de nieuwe klasse uit te kijken. ,,Ik heb er veel zin in omdat we veel nieuwe tegenstanders tegenkomen in deze Tweede Klasse en het is juist leuk om tegen andere ploegen te spelen. Wij gaan daar alleen maar van leren en we zullen ons ook bij tijd en wijle aan moeten passen. Het zal een stuk lastiger gaan dan vorig seizoen maar dat is alleen maar goed voor ons. Ik ken een paar clubs, waaronder VUC. In mijn tijd bij FC Lisse speelde ik tegen deze club van naam. Dit jaar hebben ze zich behoorlijk versterkt, ik ben erg benieuwd.”

Uitdaging
Dedel vervolgens: ,,Wat natuurlijk ook heel interessant wordt zijn de potjes tegen FC Lisse en Foreholte. Dat worden mooie duels met veel publiek, kan ik je nu al zeggen. Er liggen dit seizoen weer veel uitdagingen in het verschiet voor ons. Kopjes dezelfde kant op en gaan. Wij weten als geen ander hoe dat voelt, dus het voelt niet vreemd aan.”

Meermaals neemt de vleugelaanvaller het woord ‘knallen’ in de mond. Hij wil doorpakken. ,,Ik vind dat we moeten gaan voor minimaal een periodetitel. Dan is voor mij het seizoen geslaagd. Mijn streven is om te promoveren door een periodetitel binnen te halen. Ik vind dat wij daar de ploeg voor hebben en dat kunnen laten zien dit seizoen.”

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 27 aug.
Oefenduels
Valken '6820.00Teylingen
Hoofddorp 20.15Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.) 20.00Overbos
Za. 31 aug.
Noordwijk 14.30Koninklijke HFC
GVVV14.30Rijnsburgse Boys
FC Lisse 14.30Harkemase Boys
Barendrecht 14.30Ter Leede
AZSV 14.30FC Rijnvogels
Katwijk 15.30ASWH
Jong Sparta 15.30Quick Boys
VVSB 18.00DOVO
Districtsbeker
Teylingen 15.00Forum Sport
SJC (zat.) 16.00VVSB (zat.)
VUC17.00Valken'68
Kagia 17.00Hillegom
DSOV 17.00Van Nispen (zat.)
Foreholte 17.00UVS
Zo. 1 sep.
Alcides 14.00SJC
Oefenduels
Van Nispen (zon.14.00HBS 2