Kagia heeft zich hersteld van de offday van vorige week tegen Zwammerdam. De Lisserbroekers waren voor eigen publiek me 5-2 te sterk voor Roodenburg.

De bezoekers uit Leiden kwamen al vroeg op voorsprong, maar Kagia liet zich niet van de wijs brengen. Door goals van Dirk Jan Ligtenberg (2) en Timo Sluymer werd een 3-1 voorsprong genomen. De aansluitingstreffer van Roodenburg viel op een ongelukkig moment, vlak voor rust, maar het haalde de thuisploeg niet uit zijn ritme.

In de tweede helft stelde Kagia de zege veilig. Invaller Ruud Heuseveldt, vorige week nog ongelukkig spelend tegen Zwammerdam, gaf zijn visitekaartje af. Hij maakte zelf de 4-2 en bereidde de 5-2 van Mark Zonneveld voor.

Trainer Anton Wijsman was een tevreden man. ,,Zeker na vorige week is het zeer welkom dat we op deze manier de overwinning binnenslepen. Er waren wat slordige momenten, zoals de beginfase en de periode vlak voor rust, maar over het algemeen hebben we degelijk en mannelijk gespeeld”, aldus de coach op de website van Kagia.