Voor Valken ’68 breken ongewenst spannende maanden aan. Deze week werd bekend gemaakt dat het na één seizoen al afscheid neemt van trainer Gerard de Geus. De roerige week sloot de ploeg af met verlies tegen koploper Nootdorp. De formatie uit Valkenburg ging met 3-0 het schip in tegen de lijstaanvoerder. Nederlaag nummer negen laat de ploeg verder weg zakken op de ranglijst. Daarmee komt de rode streep dichter en dichterbij.

,,We zitten gewoon in de hoek waar de klappen vallen, om maar een cliché te gebruiken”, zegt doelman en aanvoerder Erwin van der Nagel. In deze klasse ben je tegen niemand kansloos, maar als je zelf drie grote kansen laat liggen en je maakt kinderlijke fouten, dan wordt het moeilijk.” Een balletje breed door het midden en twee dekkingsfouten deden de ploeg de das om in Nootdorp.

Nieuwe defensie
De geelhemden traden aan met een bijna geheel nieuwe defensie. Alleen Lex Heemskerk kon spelen, de rest was geschorst of geblesseerd. ,,Maar die jongens van het tweede hebben het goed gedaan. Die kan je niets verwijten.”

De Valkenburgers kregen kansen genoeg om te scoren. De grootste was voor spits Robbert van Delft. Hij omspeelde bij 1-0 de keeper, maar stuitte op de lijn op de schouder van een speler. ,,Pure pech. Even daarvoor liet Rens van Klaveren ook een grote kans onbenut.”

En dus stond de ploeg weer met lege handen. ,,Het is niet makkelijk kan ik je zeggen. Maar wij gaan er niet uit. Daar ben ik heilig van overtuigd.”

Visie
Valken zal zich na de winterstop moeten redden met een trainer die niet meer het volste vertrouwen van de groep geniet. ,,Dat moeten we aankijken. We hebben wel uitgesproken het seizoen samen af te maken.”

Deze week werd dus bekend dat De Geus al na een jaar vertrekt als trainer. ,,Zijn visie en de kwaliteiten van de groep passen niet bij elkaar. Gerard wil 4-3-3 spelen, puur op de aanval met doorschuivende mensen. Dat is het mooiste wat er is, maar daar hebben wij de spelers niet voor.”

Van der Nagel is als onderdeel van de spelersraad gehoord in de beslissing. ,,En we zijn niet over een nacht ijs gegaan. We wilden iets anders na Andries, maar dat heeft niet goed uitgepakt. Toch stonden we daar als groep helemaal achter.”

De winterstop komt met deze slechte resultaten als geroepen. ,,Even de druk eraf. De komende weken zullen alle neuzen dezelfde kant op moeten komen te staan. We moeten het met z’n allen doen.”

ziezoo


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)