Sleuren, balletjes vasthouden, kaatsen en hard werken. Het typeert spits Dennie Luigies van Foreholte. Technisch gezien niet de beste voetballer van de Voorhoutse selectie. Maar met zijn arbeidsethos in het veld maakt hij veel goed. En dat terwijl hij ook nog een succesvol café runt.

Ook in de competitiewedstrijd tegen koploper TAC ’90 werkte de spits hard. Tevreden was hij niet na de wedstrijd. ,,Het had beter gekund van mijn kant”, vond de 24-jarige Luigies. Toch was hij weer van waarde bij de 1-0, toen hij de bal met zijn borst panklaar legde voor Vlasveld, die de bal vanaf zo’n 16 meter hard  binnenschoot. De spits mocht een kwartier voor tijd moegestreden naar de kant en zag zijn ploeg gelijkspelen tegen de koploper.

,,TAC heeft een goede ploeg, met veel jongens van buitenaf. Technisch vaardige spelers. Hun nummer zes, Bektas, komt van Haaglandia. Dat zegt toch wel wat. Maar toen we 2-1 voor stonden, wilden we het achterin graag dicht houden. Jammer dat dan toch die 2-2 viel maar ik denk uiteindelijk ook wel terecht.”

De spits had ook complimenten over voor zijn team. Luigies: ,,Ik denk dat wij als collectief misschien wel één van de beste teams zijn van de Tweede Klasse. Technisch gezien misschien niet, maar als elftal wel.”

Wie Luigies zegt in de Bollenstreek denkt niet alleen aan de spits van Foreholte. Zijn naam is ook bekend van het gelijknamige familiecafé in de Herenstraat in Voorhout. De pas 24-jarige speler is al vijf jaar de eigenaar van het in Luigi’s omgedoopte café dat eerst van zijn vader was. Waar het vroeger een slechte naam had en zelfs een half jaar dicht moest op last van de gemeente, bloeit het café onder zijn leiding nu als nooit tevoren.

Roer om

Het roer moest om, vond Luigies. Geen mistige zaakjes meer, maar een café voor en gerund door jonge mensen. Dat het nu goed gaat met het café mag op het conto van de spits worden geschreven. Veel voetballers komen er graag, waaronder de selectie van Foreholte. Daarnaast worden er regelmatig feesten georganiseerd voor de jeugd in de Bollenstreek en worden er DJ’s geboekt uit de hele regio.

,,Maar zo succesvol begon het niet hoor”, zegt Luigies als hij terugkijkt op het moment dat hij het café overnam. ,,Toen kwamen er nog maar 20, 30 man op af. Nu is dat gelukkig wel anders. Ik kan er goed van leven, maar rijk zal ik er nooit van worden.”

De vraag is natuurlijk of het harde werk wel valt te combineren met voetballen? Zeker nu Foreholte op dit moment drie keer in de week traint en op zondag natuurlijk zijn wedstrijden speelt. Want een café-eigenaar moet het juist van de weekenden hebben qua omzet. ,,Ja, maar dat is geen probleem”, zegt Luigies. ,,Dat gaat wel goed tot nu toe, het valt best te combineren. Ik houd er natuurlijk wel rekening mee als ik aan het werk ben. Echt lang zijn de nachten dan niet, nee. Meedoen in het tweede gaat hem niet meer worden. Dat red ik niet. Maar zolang ik het goed doe in de selectie is dat natuurlijk ook niet nodig”, besluit Luigies lachend.

Tekst: Frank Venema

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen