Dennis Groot is vastberaden om zich na zijn hartaanval weer terug te vechten. De voormalig aanvoerder van Rijnsburgse Boys, die de gouden jaren onder Ted Verdonkschot meemaakte, kreeg een kleine drie weken geleden een hartaanval. Nog maar veertig procent van zijn hart functioneert daardoor. 

In een bericht op de website van Rijnsburgse Boys laat Groot zich van zijn optimistische kant zien. ,,Tijdens de hartinfarct is zestig procent van mijn hartcapaciteit verloren gegaan. Dat is veel, maar ik ga ervoor en aan de mentaliteit zal het niet liggen. Over drie maanden wordt er een balans opgemaakt naar aanleiding van allerlei testen. Daaruit komt dan naar voren wat ik wel en allemaal  niet kan en mag blijven doen.”

Groot kreeg in het ziekenhuis ontzettend veel steunbetuigingen, ook uit Rijnsburg, en dat deed hem veel. ,,Hierbij wil ik iedereen bedanken voor de kaarten, berichten, bloemen, fruitmanden en belletjes die ik heb gehad uit Rijnsburg. Zoveel warmte en steun straalde dat uit. Het geeft mij alleen maar meer kracht om deze wedstrijd te winnen, wat ook zeker gaat lukken. Ik ben positief ingesteld en met de steun die ik van iedereen heb gehad, en nog steeds krijg, gaan we deze zwaarste wedstrijd van mijn leven winnen.”

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)