Het zal de trouwe fans van Noordwijk niet ontgaan zijn dat Denzel James enkele malen ontbrak op het wedstrijdformulier. Uit bij De Jodan Boys maakte de aanvaller voor de tweede maal weer wat minuten na een afwezigheid van vijf duels. James kampte echter niet met een eenvoudige spierblessure. Hij heeft het soort aandoening waarbij meteen de alarmbellen gaan rinkelen ,,De afgelopen paar maanden heb ik last van hartkloppingen gehad.”

De 23-jarige James doet zijn verhaal kort na de met 3-1 verloren wedstrijd bij De Jodan Boys. Net als een week eerder tegen Ter Leede speelt hij een twintigtal minuten mee. ,,Ja het was natuurlijk wel even flink schrikken”, vertelt hij kalm. ,,Ik ben op de training twee keer eventjes weggevallen. Niet volledig bewusteloos, maar wel even ‘out’. Dat je je helemaal ‘dizzy’ voelt en ook echt even moet gaan liggen. Toen ben ik toch maar even naar de dokter gegaan.”

Nouri
Het hele verhaal doet iedere voetbalfan meteen denken aan Abdelhak Nouri, de jonge Ajacied die op trainingskamp in Oostenrijk in elkaar zakte. Ook James heeft een verleden bij Ajax en de angst zat er ook bij hem meteen goed in. ,,Ik vond het wel eng in het begin, juist door het verhaal van Nouri.”

De rappe vleugelspeler kreeg gelukkig goed nieuws van zijn artsen. ,,De dokters hebben me gerust gesteld. Ik kan niet in één keer nu neervallen. Eigenlijk moet ik nu aan de medicijnen.” Helaas is dat voor James geen reële optie: ,,Want als ik dat doe kan ik niet meer voetballen, aangezien die medicatie mijn hartslag verlaagt. Dus ik ga nu gewoon voetballen en dan kijken we of het goed gaat. Als het echt niet gaat, moeten we ons beraden wat de volgende stappen zijn.”

,,Ik hoop vooral dat de trainer me snel weer opstelt.”

Al met al een buitengewoon vervelende situatie voor James waar hij ogenschijnlijk rustig mee omgaat: ,,De laatste tijd gaat het goed, ook met trainen. Ik merk dat ik conditioneel weer sterker word. De steken in mijn borst zijn wel vervelend, maar die kunnen volgens de sportarts geen kwaad. Dus dan geloof ik dat maar.”

Zijn intonatie verraadt dat er ruimte is voor twijfel, maar naar eigen zeggen gaat de situatie niet tussen de oren zitten. ,,Nee dat valt wel mee. Ik speel er niet anders door. Jaren geleden, toen ik nog bij Ajax speelde, had ik ook al van die steken en ook wel eens een aanval van hyperventilatie. Ik ben het dus wel een beetje gewend.” Om daar strijdbaar aan toe te voegen: ,,Ik hoop vooral dat de trainer me snel weer opstelt.”

Foto: Stefan Rijnders

Lees ook: ‘Van Zuilen: ,,Zitten we weer over Yordi te praten in plaats van over de wedstrijd zelf”’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC