Zo plotseling als hij op Sportpark Duinwetering verdween, zo snel keerde hij er weer terug. Na met de nodige trammelant vertrokken te zijn bij vv Noordwijk werd zijn verblijf op sportpark De Zwaaier geen succes. Een chronische hamstringblessure zorgde ervoor dat zijn verbintenis met zaterdagkampioen Kozakken Boys al begin september werd ontbonden. Waarna Denzel James, op volledig vrijwillige basis overigens, bij zijn vorige club weer in genade werd aangenomen.

 Verbazing alom toen het publiek voor aanvang van het bekerduel tegen NEC vernam dat de razendsnelle buitenspeler die avond op de bank plaatsnam. De verwondering nam verder toe toen hij na 73 minuten door Dogan Corneille als vervanger van Maurits Splinter daadwerkelijk het veld werd in ingestuurd.

 Verleden vergeten

Denzel James? Die zou toch nog enkele maanden nodig hebben om weer helemaal fit te worden? Vooral dat laatste was een vraag die op dat moment in vele hoofden opkwam. Een gerechtvaardigde vraag overigens, want dat was ook teneur rondom de berichtgeving na zijn terugkeer uit Werkendam.  James zelf gaf na afloop opening van zaken. ,,Bij Kozakken Boys bleek de aard van mijn hamstringblessure dermate dat zowel de fysiotherapeut als de arts aangaven dat ik eerst enkele maanden aan mijn herstel moest werken om weer terug te komen. Daar schrok ik wel van. In combinatie met het reizen vanuit Leiden naar Kozakken Boys, ik heb zelf geen rijbewijs, werd het alles bij elkaar een hele opgave. De club en ik zijn om de tafel gaan zitten, waarna we besloten het contract te ontbinden. Om te werken aan mijn herstel heb ik me vervolgens bij Noordwijk gemeld. In dat gesprek zijn duidelijke afspraken gemaakt, want mijn vertrek in het voorjaar verliep niet bepaald probleemloos. Uiteindelijk kon ik er terugkeren op vrijwillige basis. Het verleden is vergeten. Dat boek hebben we samen dichtgedaan.”

Maximum bereikt

Dat maanden plotseling weken werden, wil Denzel James graag toelichten. ,,Zelf heeft het mij ook verbaasd. Ik had niet gedacht zelf ook te spelen. Maandagavond vroeg de trainer me of ik plaats wilde nemen op de bank. Na mijn terugkomst bij de club heb ik wel drie keer met het tweede team meegetraind. Dat ging op zich wel, maar een invalbeurt van twintig minuten  was vanavond wel meteen het maximum. Dat bleek ook wel tijdens de wedstrijd. Conditioneel kom ik momenteel nog veel tekort’’, vertelt James die binnen drie minuten na zijn rentree twee keer in kansrijke positie voor het doel van de IJslandse goalie Hannes Halldorsson opdook.

Afwachten

Ook Noordwijk-trainer Dogan Corneille verklaarde na afloop van het met 0-3 verloren duel tegen NEC de versnelde terugkeer van James.  De oefenmeester wilde nog wel een gokje wagen met de inbreng van de rappe James. ,,NEC had ons natuurlijk gescout, maar Denzel kennen ze niet omdat hij niet in actie is geweest. Met hem in de ploeg gokte ik op zijn snelheid om daarmee nog iets te kunnen forceren. Hij was zowaar nog dichtbij een doelpunt ook. Verder heeft hij tijd nodig om weer aan te sluiten. We wachten het allemaal gewoon af.”

Tekst: Leo Schrama

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer