Er zijn weleens van die wedstrijden waar toeschouwers reikhalzend naar uitkijken. Meestal zijn dat juist de duels die teleurstellen. Dat was zondagmiddag absoluut niet het geval bij Van Nispen – Warmunda (3-3). De ploegen van René Ras en Alan Campfens wisten het publiek negentig minuten te vermaken met een boeiend onderonsje. De Zilkers liepen uiteindelijk met de meest bittere smaak van het veld. Zij gaven namelijk driemaal een voorsprong weg.

Goed, was niet het juiste woord om deze wedstrijd te beschrijven, spannend daarentegen wel. Met name het laatste kwartier zorgde voor veel spektakel op Sportpark Wassenaar. Jeffrey van der Geest knikte een kwartier voor het einde zijn tweede treffer van de middag binnen: 3-2.

De aanvalsleider van Van Nispen nam in het eerste bedrijf ook al de 2-1 voor zijn rekening. Het tweede doelpunt van Van der Geest leek de beslissing, maar zijn collega-spits van de tegenstander, deed in 83ste minuut anders besluiten.

,,Ik vond dat de wedstrijd na de 2-1 een beetje doodbloedde. Op dat moment hadden we moeten toeslaan en de 3-1 moeten maken.”

René Ras

Niels Dijkstra was de grote man aan Warmondse zijde. Hij was met een hattrick verantwoordelijk voor de gehele blauw-witte productie. Toch leek dik in blessuretijd invaller bij Van Nispen, Stan van Maris, de grote man te worden. De middenvelder zag een vrije trap via de onderkant van de lat over de lijn gaan, maar het doelpunt werd niet toegekend door de leidsman. Daardoor eindigde het treffen in een spectaculaire 3-3.

Dat de beslissing van de scheidsrechter niet in het voordeel van de Zilkers was, deed niets af aan het spelbeeld van de wedstrijd. Daarbij mag ook gezegd worden dat de arbiter een zuivere strafschop voor Warmunda in de eerste helft niet toekende. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en pakten in fases de controle over de wedstrijd.

,,Als ik zie hoe wij de goals tegen krijgen, waarin we drie keer fout taxeren, dan moeten we wel kritisch blijven”, trok Campfens het boetekleed aan.” ,,Aan de andere kant moet ik de ploeg ook een compliment geven, dat we drie keer zijn terugkomen van een achterstand.”

Ras was na afloop minder content met de puntendeling. De oefenmeester gaf dan wel toe dat een gelijkspel misschien wel terecht was, maar hij was zichtbaar teleurgesteld dat zijn ploeg drie keer een voorsprong weggaf.

,,Je hebt het idee, dat wanneer je drie keer op voorsprong komt, dat je hem dan ook over de streep trekt”, opende de Lisser over de wedstrijd. ,,Ik vond dat de wedstrijd na de 2-1 een beetje doodbloedde. Op dat moment hadden we moeten toeslaan en de 3-1 moeten maken. Toen viel uit het niets de 2-2 en werden zij weer wat beter. Ik zat met dichtgeknepen billen te kijken en op dat moment maakten wij ineens de 3-2.” Enkele minuten later zette Dijkstra de eindstand op het scorebord.

,,Het heeft dit seizoen al vaker niet meegezeten”, ging Ras verder over de afgekeurde goal. ,,We hebben nog genoeg mogelijkheden gekregen op de overwinning. Ferdy Smit had bijvoorbeeld nog een kans en op het einde natuurlijk die vrije trap met Stan van Maris. Als de scheidsrechter op de achterlijn had gestaan, dan had hij waarschijnlijk een doelpunt gegeven. Helaas mocht het niet zo zijn.”

Bliksemstart van de wedstrijd
De wedstrijd begon overigens flitsend. De aftrap was nog geen dertig seconden genomen of de bal lag al op de stip. Patrick Frumau kwam vanaf de zijkant door in de Warmondse zestienmeter en werd door zijn directe tegenstander, Luuk Holverda, onreglementair naar de grond gewerkt. Jelle Vleugel mocht voor het buitenkansje aanleggen en faalde niet: 1-0.

Dijkstra was vier minuten later dichtbij de gelijkmaker, maar zijn volley ging centimeters naast het Zilkse doel. Even daarna maakte de aanvaller alsnog zijn doelpunt. Na een goede actie schoot hij keihard raak: 1-1. Nog voor de twintigste minuut was echter alweer raak voor de thuisploeg. Vleugel stuurde Van der Geest de diepte in en bleef oog in oog met Warmunda-doelman, Arthur van Dam, koelbloedig.

De vierde goal werd twintig minuten voor tijd gemaakt. Dijkstra kon door de as van de verdediging komen raak schieten: 2-2. Kort voor tijd zou de ‘hattrick-held’ op ongeveer dezelfde manier weer voor de gelijkmaker zorgen: 3-3. En zo werd niet Van der Geest met zijn 3-2 de man van de middag, maar ging die eer naar Dijkstra.

Van Nispen – Warmunda 3-3 (2-1) 1. Vleugel (pen.) 1-0, 11. Dijkstra 1-1, 19. Van der Geest 2-1, 69. Dijkstra 2-2, 75. Van der Geest 3-2, 83. Dijkstra 3-3.

Van Nispen (zon.): T. van Maris, Zonneveld (27. De Groot), Van Westerop, Van der Linden (62. S. van Maris), Van Saase, Korfage, Vleugel, Mossel, Verhoeven, Frumau (54. Smit), Van der Geest.

Warmunda: Van Dam, Arnst, Solleveld, B. van Noort (90. Witteman), Holverda, Van de Meij, M. van Noort (77. Mastemaker), Kortekaas (55. De Vos), Dijkstra, Harmouch, Kurbegovic.

Archieffoto: Trudy van den Berg