De Districtsbeker is dit seizoen voorbehouden aan alle clubs lager uitkomend dan de Tweede en Derde Divisie. Komend weekend is de derde ronde aangebroken, en er zijn nog zes regiotroeven in het spel. Vier daarvan treffen elkaar in Noordwijk. 

De reserveteams van VVSB en Quick Boys spelen allebei een uitwedstrijd in de kustplaats, bij respectievelijk vv Noordwijk en SJC. De grote vraag is hoe de teams uit de Reserve Hoofdklasse zich zullen houden tegen clubs uit de Standaard Hoofdklasse.

Hetzelfde kunstje
Quick Boys 2, getraind door Derek van der Plas, staat vierde in de competitie en schakelde in de vorige ronde voor eigen publiek XerxesDZB uit. Hetzelfde kunstje – het verslaan van een zaterdageersteklasser – deden de reserves van VVSB. Zij versloegen de zaterdagtak van Westlandia. De ploeg van Rob Jonkman staat vijfde in de zondagse variant van de Reserve Hoofdklasse.

Noordwijk en SJC lijken het aan hun stand verplicht om de laatste zestien te bereiken, maar het blijft bekervoetbal. De dorpsgenoten troffen in de vorige ronde wel een standaardteam. Noordwijk ontdeed zich na strafschoppen van Alphense Boys, terwijl SJC overtuigend Spijkenisse klopte.

Ploegen in vorm
Ook een andere (standaard)hoofdklassser komt voor eigen publiek in actie. Ter Leede ontvangt Monster, competitiegenoot van Valken ’68 in 2C. De club staat negende, maar verkeert in een prima vorm. Uit de laatste vijf duels werden elf punten verzameld. Bovendien werd het tweede van Quick in een doelpuntrijk bekerduel verslagen: 6-4. Maar Ter Leede is eveneens een ploeg in vorm. De equipe van Henk Wisman won zijn laatste drie duels in competitieverband en versloeg de amateurs van Feyenoord in de tweede ronde van de Districtsbeker.

In categorie 2 is Warmunda de enige overgebleven regioclub. De Warmonders kunnen wellicht de beker aangrijpen om wat vertrouwen op te doen. Door vier opeenvolgende nederlagen is de club afgezakt naar de twaalfde plaats in 3A. Warmonda treft in eigen huis Abbenbroek, de nummer zes van de Vierde Klasse F.

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)