Ook in de Hoofdklasse en Tweede- en Derde Klasse staan er lekkere wedstrijden op het programma. Kagia en Valken ’68 spelen een streekderby en Noordwijk mag zich na een maand weer eens aan eigen publiek laten zien.

Hoofdklasse
We spreken over 7 september 2016. De laatste thuiswedstrijd van VV Noordwijk in de Hoofdklasse. Noordwijk speelde toen tegen Jodan Boys. Die wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Zaterdag nemen de Noordwijkers het op tegen RVVH. De ploeg uit Ridderkerk stond twee weken geleden met 3-0 voor tegen Zwaluwen, maar speelde alsnog gelijk tegen de ploeg uit Vlaardingen: 3-3. Vorige week won het van Smitshoek. RVVH degradeerde vorig seizoen uit de Topklasse en komt daarom nu uit in de Hoofdklasse. De beide ploegen kwamen elkaar twee jaar geleden voor het laatst tegen in de competitie. Toen werd het op Sportpark Duinwetering 2-2.

Smitshoek, de ploeg is net al benoemd in de voorbeschouwing, verloor dus vorige week van RVVH met 4-2. Nu is die ploeg de gastheer voor de wedstrijd tegen Ter Leede. De laatste keer dat de clubs elkaar tegen kwamen in competitieverband is twee jaar geleden. Ter Leede verloor uit en thuis. Smitshoek beleeft een moeilijk begin van het seizoen. De club staat laatste met twee punten uit zeven duels. Toch pakte het de punten tegen prima tegenstanders: Jodan Boys (7e) en Spijkenisse (2e). Ook maakten ze het VV Noordwijk knap lastig in augustus. De Noordwijkers wonnen nipt met 3-2. Ter Leede won vorige week ruim van Swift met 4-1.

terleede-swift-2

Ter Leede liet vorige week z’n hielen zien aan tegenstander Swift

Tweede- en Derde Klasse
De busreis is kort voor Valken ’68. De ploeg van trainer Arie van Duijn reist af naar Leiden voor de wedstrijd tegen UVS. Die missen nog een belangrijke schakel in hun team: Gökhan Yazici. Hij is nog niet vrijgegeven om te spelen door de Turkse bond. De Leidenaren zijn nog niet zo voortvarend aan de competitie begonnen. Er werd slechts één duel gewonnen. Vorige week speelden de Leidenaren met 1-1 gelijk tegen Soccer Boys. Ook het seizoen van Valken ’68 loopt nog niet naar wens. De titelkandidaat staat zevende en verloor vorige week thuis van CWO. Van Duijn noemt het nu al een cruciale wedstrijd voor het verdere seizoen.

Derde Klasse
De oranjehemden van VV Kagia spelen een Haarlemmermeerderby tegen Hoofddorp. Op papier een makkelijke driepunter voor de Lisserbroekers. Maar er wordt niet op papier gevoetbald. Kagia staat gedeeld bovenaan met negen punten uit drie duels. Hoofddorp staat gedeeld laatste met nul punten uit drie duels. Één plus één is twee zou je zeggen. Maar zo simpel is het voetbal niet. De ploeg uit Lisserbroek liet zich deze week van z’n goede kant zien door als één van de eerste clubs te reageren op het ‘kunstgrasonderzoek’ van Zembla. De derdeklasser maakt op één veld ook gebruik van rubberen korrels en houdt alle onderzoeken van de KNVB en de gemeente Haarlemmermeer nauwlettend in de gaten, lieten ze op de eigen site weten. Kagia was overigens vorige week vrij omdat er een oneven aantal teams zijn in hun competitie.

Foto’s: Hans Schalk & Saam de Mooij


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)