De clubs in de Derde Divisie Zaterdag hebben een akkoord bereikt met de KNVB over de competitie-indeling. Dat meldt Voetbal 247. Dankzij het akkoord blijven er vier beloftenteams op zaterdag spelen en twee op zondag. De clubs en de KNVB zijn ‘bijkomende voorwaarden’ overeengekomen. Wat die voorwaarden zijn, blijft op verzoek van de bond geheim. Het akkoord heeft alleen invloed op dit voetbaljaargang.

Volgens Voetbal 247 is er een gezamenlijk verklaring, waar in staat dat er een andere verdeling is van de beloftenteams, maar dat de ongelijkheid tussen de zaterdag en zondag ongewenst blijft.

De bond en de clubs houden de teksten in verklaring bewust vaag. ,,Op sportief gebied is een aantal kaders gesteld en verder zijn enige bijkomende zaken overeengekomen. Gedurende het seizoen zal toetsing hiervan plaatsvinden op drie gezamenlijke evaluatiemomenten.”

Veel onduidelijkheden
Het blijft daarom onduidelijk of de KNVB een limiet stelt aan het maximaal aantal spelers dat een beloftenteams gedurende het seizoen mag inzetten. Ook is het niet zeker dat de kaartenlast bij beloftenteams wordt rechtgetrokken. Spelers konden bij een rode kaart in de Tweede Divisie wel met het eerste meedoen in de Eredivisie.

Volgens de club was dit akkoord ‘het maximaal haalbare’ en zijn ze ‘onder protest’ akkoord gegaan.
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO