Als keeper is het nooit fijn om vanaf de bank in te moeten vallen. Je bent koud, je weet niet hoe de wedstrijd aanvoelt en het team moet weer wennen aan een nieuwe sluitpost op de goal. Het overkwam Ter Leede-goalie Glenn Teunissen in de met 0-3 verloren wedstrijd tegen Spijkenisse. Daarmee maakte hij tegelijkertijd zijn debuut voor het eerste elftal van de Sassenheimers.

„Het was even een ‘shock’-moment. In zo’n wedstrijd je debuut maken is natuurlijk best pittig. Zonder warming-up erin, wat voor mij altijd een dingetje is. Hoe ik me voorbereid heb? Voornamelijk mentaal. Daar werk je naartoe als je ingeschoten wordt. Als je erin komt, schrik je vooral en is het hectisch in je hoofd, omdat je in een potje komt die alle kanten op kan gaan. Dat is lastig, maar daar heb je mee te dealen.”

,,Daarom is dit een jaar dat ik moet gaan kiezen wat ik precies wil met mijn eigen bedrijfje.”

Sceptisch
Ter Leede verloor uiteindelijk met ruime cijfers van de bezoekers, maar de 23-jarige doelman maakte geen grove fouten. Toch was hij Teunissen niet bepaald tevreden over zijn debuut. „Ik ben nogal sceptisch over mezelf en vond het niet zo goed gaan. Een aantal keren kwam ik heel besuisd uit en schoot ik die bal slecht weg. Het was voor mezelf fijn dat ik een aantal keer redding heb kunnen brengen. Maar al met al was het vooral heel erg wennen.”

De Sassemheimse ploeg werd na de keeperswissel onrustig en slordig aan de bal. Teunissen probeerde vooral rustig te blijven om het team te helpen. „Je merkt aan het team dat ze zelf niet rustig zijn, maar mijn taak is dan om iedereen juist wel rustig te houden. Door middel van mijn voetballende gesteldheid probeer ik dat te uiten. Mijn opbouw is één van mijn sterkste punten, samen met één-op-één reddingen en reflexen. Met corners heb ik wat meer moeite vanwege mijn lengte.”

Acclimatiseren
De sluitpost wil uiteindelijk naar het eerste elftal en hoopt daarom op meer kansen om zijn plekje te veroveren, want die heeft hij tot nu toe nog niet gehad. „Ik zat er altijd heel dicht tegenaan, maar altijd was het net niet. Het is afwachten hoe beide keepers (Michael Bekkers en Ruben van der Does, red.) revalideren en of ik nog een paar wedstrijden kan blijven staan. Je zal merken wanneer ik meer wedstrijden op goal sta dat ik kan acclimatiseren in het team.”

,,Daarom wilden ze de gok niet nemen dit jaar en ben ik opnieuw derde keeper.”

Dat de student Commerciële Economie aan de Hogeschool in Amsterdam nog nooit een kans heeft gehad lag aan verschillende factoren. „In de tijd dat Bogdan Constantin hier nog keepte, was hij de onbetwiste nummer één. Vorig seizoen ging hij naar Swift en hebben we een strijd gehad tussen drie keepers. Daarbij viel de keuze op László Sándor. Ik raakte geblesseerd aan mijn knie en daardoor ben ik er een half jaar uit geweest. Dit seizoen zat ik er kort op, maar ze dachten dat er een mogelijkheid was dat het revalidatieproces langer zou duren. Daarom wilden ze de gok niet nemen dit jaar en ben ik opnieuw derde keeper.”

De kans krijgen, daar draait het om bij de keeper die graag wil laten zien wat hij waard is. Tegelijkertijd is dit voor Teunissen een belangrijk jaar, want hij staat voor een lastige keuze. „Ik heb gekozen voor ondernemerschap en daar wil ik sowieso mee verder. Daarom is dit een jaar dat ik moet gaan kiezen wat ik precies wil met mijn eigen bedrijfje en hoe ik dat kan blijven combineren met het voetbal.”

Tekst: Roy van der Meij

Foto: Hans Schalk

Lees ook: ‘Sleutelmomenten doen Ter Leede de das om tegen Spijkenisse’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude