In Den Haag heeft Teylingen een ruime nederlaag geleden op bezoek bij TAC’90. Het werd 6-2 en die nederlaag was verdiend te noemen. De Sassenheimers kregen genoeg kansen op meer doelpunten, maar voor de thuisploeg gold hetzelfde. Een 10-6 uitslag was helemaal niet zo gek geweest.

De start was goed voor de bezoekers. Binnen tien minuten maakte Jaap Zwetsloot een vlotlopende aanval af: 0-1. In de onderlinge strijd om de derde periodetitel met GDA een mooie opsteker. De vreugde was echter van korte duur na het twee cornermomenten, waarbij apathisch verdedigen tweemaal toe ervoor zorgde dat TAC’90 gemakkelijk aan leiding kwam. Kort voor de rust nam de thuisploeg verder afstand van Teylingen, maar in blessuretijd was het Jaap Zwetsloot, met z’n tweede, die de spanning terugbracht: 3-2.

Overklast
De ploeg van trainer Marc van Wonderen had moeite met de behendige en snelle aanvallers van TAC’90 en dat veranderde niet na de rust. Toch kreeg het dé kans op de 3-3 via Lasse van Wijk. Hij kopte een strakke corner van Mark van der Vlugt rakelings over. In de fase hierna werd Teylingen overklast en mocht het van geluk spreken dat de teller bij zes stopte.

,,Zij hebben spelers voorin lopen die met gemak op een hoger niveau kunnen meekomen.”

Aan de bal deed de Sassenheimse formatie het naar behoren, want kansen werden er voldoende gecreëerd. Maar zonder bal was het geen geheel en de linies stonden niet kort genoeg op elkaar.

Zeperd
Door de harde nederlaag is de derde periode in één klap ver uit zicht en lijkt Teylingen de laatste twee wedstrijden in ‘niemandsland’ uit te gaan voetballen. De zesde plaats behouden zou een knap doel op zich kunnen zijn. Met VUC (thuis) en Pancratius (uit) nog op het programma wordt dat echter nog een behoorlijke uitdaging. VUC speelt immers nog voor de titel en Pancratius strijdt eveneens nog voor een zo hoog mogelijke klassering (zesde).

Van Wonderen keek terug op een lastige wedstrijd én een goed seizoen: ,,We hebben verloren van een heel goed TAC’90. Zij hebben spelers voorin lopen die met gemak op een hoger niveau kunnen meekomen. We hebben veel kansen gehad, maar helaas ook veel tegen gekregen. Dan kan je tegen een zeperd aanlopen als deze. Ik denk dat we kunnen terugkijken op een prima seizoen. We hebben ons met veel gemak kunnen handhaven en we gaan proberen de zesde plek vast te houden en ons daarna richten op het nieuwe seizoen”, sloot de oefenmeester af.

TAC’90-Teylingen 6-2. 7. J. Zwetsloot 0-1, 11. Ramkisoen 1-1, 16. Ramkisoen 2-1, 37. el Ousrouti 3-1, J. Zwetsloot 3-2, 65. Senturk 4-2, 73. Senturk 5-2, 80. Ramkisoen 6-2

Teylingen: Van Beek, Heemskerk, Van den Nouland, B. van der Vlugt (73. Jongen), Acimovic (46. Van der Krogt); Van Wijk, M. van der Vlugt, D. Zwetsloot; Hulsbosch (63. Langeveld), J. Zwetsloot en De Ridder.

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer