width=

Met maar liefst 166 goals, enthousiaste FIFA spelers en vier winnaars die zich hebben gekwalificeerd voor de grote VIDB FIFA cup finale was de voorronde bij VVSB een geslaagde middag.

Wanneer alles is klaargezet staan de jongetjes in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 14 jaar te popelen om hun eerste trucjes te tonen. De poules worden gemaakt en de eerste groepsfase potjes  kunnen gespeeld worden. De stemmen van Evert ten Napel en Youri Mulder hoef je er niet eens onder te plakken, want er wordt van alle kanten commentaar gegeven op de wedstrijden. Sommigen gamers kunnen het niet meer houden van de spanning en gaan er maar bij staan.

Ook dit jaar werkt Voetbal in de Bollenstreek samen met WePlay Esports om te zorgen dat alle playstations bij de voetbalclubs terecht komen. Naast dat er natuurlijk gespeeld wordt met de 2018 variant van de game heeft er nog een verandering plaatsgevonden, die vooral handig is voor de organiserende partijen, vertelt Niels Richters die aanwezig is namens WePlay Esports.

,,Wat dat betreft zijn jullie daar één van de eerste mee.”

„De Playstation, controllers en televisie zitten nu allemaal in één doos. Voorheen zaten de televisies nog in een aparte doos. Daardoor is het voor ons een stuk makkelijker om alles op te zetten en weer af te breken. Maar de kinderen merken daar natuurlijk niks van.“

Knock-out
Als de laatste wedstrijden van de groepswedstrijden aangebroken zijn begint de spanning te stijgen. De wedstrijden en standen kunnen de kinderen op het grote scherm zien. Sommigen kijken nog even goed hoeveel doelpunten ze nog moeten scoren om zich te kwalificeren, voor anderen volstaat een gelijkspel om door te gaan. Wie mogen er naar de knock-out wedstrijden toe en wie vallen er af? De een die baalt als een stekker en de andere staat keihard te juichen. Geluk en teleurstelling liggen dicht zit het bij elkaar.

„Het is prachtig om te zien dat er een kwalificatie is voor de vier beste jongens en dat die later in het jaar de strijd aangaan met andere spelers uit de Bollenstreek. Wat dat betreft zijn jullie daar één van de eerste mee”, geniet Richters van de middag in Noordwijkerhout.

De top 3 van het FIFA18 toernooi bij VVSB

,,We zijn met WePlay Esports aan het kijken of we dat meer kunnen toepassen bij andere clubs door heel het land. Want het is voor de kinderen veel leuker om het uiteindelijk tegen gamers van andere clubs op te nemen dan alleen de beste van de club te zijn.”

Finales
Als de kwartfinales zijn afgelopen, zijn er nog vier jongens over die gaan strijden om de finale. Op dat moment weten ze al dat zich hebben geplaatst voor de regionale finale later dit jaar. En dus maken de VVSB-ers Dexter Adriaens, Lars Derksen, Jason ter Berge en Roy Tetteroo maken nog altijd kans om de beste FIFA speler van de Bollenstreek te worden.

Vanaf de halve finales wordt het geluid in de kantine van VVSB aangedaan om toch het commentaar van Evert ten Napel en Youri Mulder te horen. De afgevallen gamers kijken met vol genot naar de halve finales. Dexter wint na een 3-3 gelijkspel met penalty’ s van Lars en Jason weet zich na een 7-2 overwinning ook te kwalificeren voor de finale.

,,Van te voren was ik ook wel een beetje de favoriet. Dat heb ik dus waargemaakt”

Als de troostfinale gewonnen wordt door Lars met 3-1 wordt de finale op het grote scherm gespeeld. Dexter kiest Frankrijk en Jason gaat het met Real Madrid proberen. Vol verwachting gaan ze beginnen. Beiden vol vertrouwen dat ze er met de winst van door kunnen gaan.

Uiteindelijk is het Dexter die door goals van Antoine Griezmann en twee keer Killian Mbappé een 3-1 overwinning boekt en zichzelf de beste FIFA speler van VVSB mag noemen. „Ik denk dat ik qua speelstijl terecht heb gewonnen. Ik heb het alleen in de halve finale lastig gehad tegen Lars, maar de rest van de dag heb ik al mijn potjes relatief makkelijk gewonnen. Van te voren was ik ook wel een beetje de favoriet. Dat heb ik dus waargemaakt”, sluit de winnaar vol bravoure af.

Tekst: Roy van der Meij

Foto: Roy van der Meij

Lees ook: ‘Joep Wijnhoven wint eerste VIDB FIFA 18 Cup van het seizoen’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)