,,Het was een formaliteit”, zegt Dick Schreuder. Niets meer en niets minder. Gisteren werd bekend dat de succesvolle Katwijk-trainer zijn contract met een seizoen heeft verlengd. Zoals eerder al aangegeven door technische man Cees Bruinink was het snel beklonken. ,,Klopt. Eigenlijk niets bijzonders. We gaan rustig door met waar we mee bezig zijn. Op dit moment is er voor mij geen enkele reden om ergens anders over na te denken. Dat heb ik dus ook niet gedaan.”

Schreuder streek vorig zomer neer op De Krom en leidde de ploeg weer terug naar de Topklasse door het kampioenschap in de Hoofdklasse B binnen te halen. Ook dit seizoen zijn de resultaten weer goed. De ploeg staat derde en plaatsing voor de nieuwe Tweede Divisie lijkt niet in gevaar te komen. ,,Het gaat goed, maar we willen stappen blijven maken, zowel sportief gezien als in al het andere eromheen. Dit seizoen is natuurlijk een bijzonder jaar omdat de doelstelling ‘eerste zeven’ is. Alles daarboven is meegenomen. Een kampioenschap zou natuurlijk top zijn. Na de zomer wordt veel interessanter in dat opzicht. Dan krijg je een hele nieuwe competitie.”

Fantastisch werken
De Barnevelder is vooral te spreken over zijn team waarmee hij de club weer op het goede spoor heeft gezet. ,,Een Huug Ouwehand, een Karim Hajji, een Dick Kooijman, en al die anderen waar ik bijna dagelijks contact mee heb. Die mensen hebben zoveel clubliefde, daar kan ik echt van genieten. Als er dan nog enige twijfel is, neemt dat het wel weg. Ik heb het daardoor erg naar mijn zin en het is gewoon fantastisch werken.”

De oefenmeester kan niet concreet zeggen wat er precies beter kan op de Krom. ,,Die dingen komen op je pad. Soms zijn het kleine dingen die heel groot lijken, maar die relatief makkelijk zijn aan te passen. Dat heeft allemaal tijd nodig. Als trainer wil je vaak sneller dan de club kan of wil. Dat is inherent aan het voetbal. Als je die passie niet hebt als trainer, kan je naar mijn mening beter stoppen.”

De oud-prof kennen we ook als een ambitieuze trainer, die graag nog eens hogerop zou willen. Hoe staat het met die gedachte? ,,De ambitie is er nog. Ik wil nog altijd de cursus Coach Betaald Voetbal gaan doen. Maar om eerlijk te zijn heb ik me daar de afgelopen maanden niet in verdiept, maar misschien dat ik dat de komende maanden wel ga doen. Dat heeft ook te maken met de toelatingseisen van de KNVB. Die zijn voor de een strenger dan voor de ander.”

Lijst
December is ook de tijd van contractbesprekingen. Dat betekent veel transfernieuws. Katwijk maakte deze week al de eerste versterking bekend. Mike van den Ban komt over van zondagtopklasser Koninklijke HFC. ,,Mike volgden we al lange tijd en stond al op een lijst. Daar staan meer spelers op. Als het ene jaar niet het goede moment is, dan misschien het jaar erop. Dat was nu met Mike het geval.”

De selectie wordt daarmee nog breder. Is het tevreden houden van twintig topspelers niet te veel van het goede? ,,Dat brengt nu het succes. Iedereen gaat daar op dit moment goed mee om. Natuurlijk zijn er spelers ontevreden. Ik kan er maar elf opstellen. Dat weet je bij een teamsport. Het klinkt cliché, maar we hebben iedereen nodig.”

Spelers met minder speeltijd gaan ongetwijfeld om zich heen kijken. ,,We kijken eerst naar onze eigen selectie. Waar zijn we tevreden mee? Dan doen we die jongens een voorstel en dan is het aan hun. Dat is niet zo heel moeilijk. Als we weten wat we houden, kunnen we ook verder kijken naar andere spelers.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)