Dick Schreuder blijft aan als trainer van Katwijk. Het contract van de oud-prof is met een jaar verlengd. Schreuder is aan zijn tweede seizoen bezig op de Krom. Vorig seizoen loodste hij Katwijk naar het kampioenschap in de Hoofdklasse B.

Schreuder kwam vorig jaar zomer over van het Engelse Barnet, waar hij assistent-trainer was. Hij wilde graag weer op eigen benen staan. Eerder was Schreuder hoofdtrainer bij KSV Fortissimo en SDV Barneveld, en werkzaam in de jeugdopleiding van PSV.

Volgens technisch manager Cees Bruinink was de contractverlenging min of meer een formaliteit. ,,Dick is tevreden, wij zijn tevreden en het bestuur van de Stichting Topvoetbal Katwijk ook. We waren vrij snel rond en hebben daarna lekker over tal van andere dingen gesproken.”

Doorpakken
Bruinink was complimenteus voor Schreuder, die hem na de degradatie uit de Topklasse opvolgde als trainer van Katwijk. ,,Continuïteit is de basis voor succes. Dick heeft in twee jaar tijd met een redelijk nieuwe groep de boel weer op de rit gekregen. Nu willen we doorpakken met behoud van de groep en gerichte versterkingen.” Katwijk staat momenteel derde in de Topklasse en ligt op koers voor plaatsing voor de Tweede Divisie. Daarvoor is een plek bij de eerste zeven vereist.

Volgens Bruinink zal er spoedig meer goed nieuws volgen. ,,De focus ligt nu op de spelersselectie. We zijn daarover al volop in gesprek.” Ook de rest van de technische staf geniet prioriteit. ,,Onze intentie is om er ook met Dick Kooijman en Joost Terol snel uit te komen.”

Later volgt een uitgebreide reactie van Dick Schreuder

Foto: Orange Pictures

Katwijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)