Het is alweer bijna winterstop en Arno Dijkstra heeft nog bijna geen minuten gemaakt. De FC Rijnvogels-aanvaller is er niet naast gezet of iets dergelijks, maar is volop aan het revalideren van een peesblessure. De aanvaller kijkt vol frustratie al maandenlang vanaf de kant toe, maar als de vooruitzichten kloppen, dan duurt dat niet lang meer. ,,Ik hoop op trainingskamp eindelijk wat oefeningen mee te kunnen doen.”

Al meer dan drie maanden ontbreekt hij al op de wedstrijdformulieren van FC Rijnvogels. Op 9 september viel hij in de wedstrijd tegen Noordwijk (0-1 verlies, red.) uit met een blessure. Dijkstra werd vorig seizoen nog clubtopscorer met achttien treffers. Een aantal wat ‘De Vogels’ dit seizoen wel zouden kunnen gebruiken. Het is zaak voor de Katwijkers dat de goalgetter snel terugkeert op het veld. Dus hoe gaat het eigenlijk met zijn herstel?

,,Dat is een goede vraag”, opent de goed gehumeurde aanvaller. ,,Er zit een stijgende lijn in, maar het duurt mij wel iets te lang. Het is vooral heel teleurstellend. Ik ben op het moment veel bezig in de sportschool om daar aan krachttraining te doen. Ik hoop op trainingskamp al wat oefeningen mee te kunnen doen..”

,,Ik heb hem daarom ook een berichtje gestuurd. Hij heeft ongetwijfeld ook een rol gespeeld in mijn overgang naar Rijnvogels.”

Het vreet aan de aanvaller dat hij vanaf de kant moet toekijken en zijn ploeggenoten niet kan helpen. ,,Het is frustrerend om langs de lijn te moeten toekijken. Ook als ik op de club kom, is het gewoon heel anders. Ik ben er wel gewoon met alle wedstrijd en trainingsdagen, maar het is raar dat je dan geen wedstrijdspanning hebt. Of als we een bespreking hebben: Leuk dat alles wordt uitgelegd, maar je krijgt de tactiek dan ook niet meer mee. Het is vooral pijnlijk om het seizoen zo mee te moeten maken.”

Lastig
En dat in een fase dat het niet loopt met de ploeg. De gevolgen daarvan zijn bekend: Hein van Heek is op non-actief gezet en Jimmy Simons werd twee weken geleden aangesteld. Dijkstra heeft zelf nog niet op het veld gestaan met zijn nieuwe oefenmeester, maar de eerste indruk is goed.

,,Ik vind het een goede trainer. Hij zit er kort op en is heel gedreven. Of ik het zag aankomen dat Van Heek eruit zou gaan? Nee, eigenlijk niet. Natuurlijk, weten we dat het niet goed ging en dan krijg je gemor. Helaas is dat ook de voetballerij. Mijn band met Hein was prima. Ik heb hem daarom ook een berichtje gestuurd. Hij heeft ongetwijfeld ook een rol gespeeld in mijn overgang naar Rijnvogels.”

,,Ik heb nog geen aanbiedingen ontvangen van de club of een andere partij. Dat vind ik ook niet erg, ik wil me eerst richten op mijn herstel.”

Een andere interessante vraag is: Is Dijkstra bezig aan zijn laatste half jaar op de Kooltuin? Aan het einde van vorig seizoen stonden er een hoop clubs voor de aanvaller in de rij. Zo werd hij met onder andere met Telstar en VV Katwijk in verband gebracht. Zijn vroeg verlengde contract bij Rijnvogels stond toen een overstap in de weg, maar dat de aanvaller niet onwelwillend  tegenover spelen op een hoger niveau stond, was wel duidelijk. Hoe zit dat nu eigenlijk?

,,Ik heb nog geen idee waar ik volgend seizoen speel”, vertelt de spits. ,,Ik hoop een goede tweede seizoenshelft te draaien en misschien kom ik dan weer op de radar bij sommige clubs. Ik wil in ieder geval zo hoog mogelijk spelen als maar kan.”

,,Ik heb nog geen aanbiedingen ontvangen van de club of een andere partij. Dat vind ik ook niet erg, want ik wil me eerst richten op mijn herstel. Hoeveel goals ik dit seizoen nog ga maken? Aan het begin van het seizoen gokte ik op twintig, maar dat zal nu wel lastig worden hé? We gaan het proberen!”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Di. 20 mrt.
Districtsbeker
Brielle3-0Valken '68
Oefenwedstrijd
Quick Boys0-2VVSB
Noordwijk1-1Rijnsburgse Boys
Za. 24 mrt.
Jodan Boys14.30Noordwijk
Ter Leede14.30AFC
SteDoCo14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30RCL
Kagia14.30Soccer Boys
Van Nispen (zat.)15.00DWO
Quick Boys15.00ASWH
VVSB15.30Barendrecht
Zo. 25 mrt.
SJC14.00RKHVV
Hillegom14.00Legmeervogels
Alphen14.00Teylingen
KDO14.00Foreholte
Warmunda14.00RKDES
FC Aalsmeer14.00Van Nispen (zon.)

Voetbal in de Bollenstreek maakt gebruik van functionele en analytische cookies. De daarmee verzamelde gegevens worden niet gebruikt om activiteiten van individuele gebruikers te volgen. De advertentie en social media cookies van derden verzamelen mogelijk ook gegevens buiten deze website. Door op accepteren te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan deze website. Meer informatie

De site van Voetbal in de Bollenstreek maakt gebruik van cookies. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd en door de browser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen.

Door deze cookies worden onze online diensten gebruikersvriendelijker, omdat het ons mogelijk wordt gemaakt te meten en te personaliseren. Tevens stelt het ons in staat om bijvoorbeeld filmpjes op onze website aan te bieden en social media deel buttons te tonen. Cookies maken het ook mogelijk om de advertenties die wij tonen beter af te stemmen op uw behoefte.

Sluiten