Jesse Dingjan heeft een nieuwe club gevonden. De 21-jarige middenvelder verruilt komende zomer Katwijk voor Ter Leede. ,,De Hoofdklasse is een niveau waarop ik minimaal kan en wil acteren. Het is zaak voor mij om veel te gaan spelen en een stabiele speler te worden.”

,,Ter Leede heeft een kleinere selectie dan Katwijk, waarbij de kans op speeltijd groter is”, vertelt de uit Voorhout afkomstige Dingjan. ,,Daarnaast ligt het in de buurt en is het een vereniging die bij mijn persoonlijkheid past. Ik ken al wat jongens binnen de club. Ik ben blij met mijn keuze, zowel sportief als sociaal.”

Naar eigen zeggen waren meerdere clubs, waaronder SJC, geïnteresseerd in Dingjan. Ter Leede, dat zich al in een vroeg stadium meldde, kreeg uiteindelijk de voorkeur. ,,Ik had direct een goed gevoel bij Ter Leede, maar ik was ook benieuwd wat de andere clubs te vertellen hadden.”

Weinig kansen

Dingjan verruilde tweeënhalf jaar geleden UVS voor Katwijk. Vorig seizoen drukte hij nadrukkelijk zijn neus aan het venster, maar de trainerswissel (Dick Schreuder voor Cees Bruinink) pakte voor hem nadelig uit. ,,Dit seizoen heb ik weinig kansen gekregen. De club wilde wel door met mij, maar omdat ik het gevoel had dat deze trainer het niet echt in mij ziet zitten, besloot ik om weg te gaan bij Katwijk.”

Desondanks noemt Dingjan het huidige seizoen, waarin hij nauwelijks aan bod komt, een ‘leerzaam jaar’. ,,Het niveau ligt een stuk hoger dan andere jaren. Op de trainingen heb ik daar natuurlijk baat bij gehad. Daarnaast heb ik mij op mentaal gebied ontwikkeld. Ik heb leren omgaan met de teleurstelling van weinig speeltijd.”

Met Dingjan kan Ter Leede-coach Henk Wisman veel kanten op. Hij is inzetbaar op alle middenveld-posities. ,,Ik ben van huis uit een aanvallende middenvelder, maar ik kan ook controlerend spelen”, vertelt Dingjan, die in de jeugd van ADO Den Haag speelde.

De laatste jaren is de Roodemolen een vruchtbare bodem voor talenten gebleken. Yordi Teijsse, Ronnie Verplancke en Robert Steemers verdienden een transfer naar Quick Boys. ,,De filosofie van Ter Leede om jonge spelers de kans te geven, spreekt mij erg aan”, aldus de Voorhouter. ,,De laatste jaren gaan veel spelers naar andere clubs. Dat is vanuit Ter Leede-oogpunt natuurlijk niet helemaal de bedoeling, maar het geeft wel aan dat het met de ontwikkeling van spelers wel goed zit. Ik heb zeker nog ambities om in de toekomst in de Topklasse te spelen. Voor de korte termijn wil ik mij echter ontwikkelen op Hoofdklasse-niveau.”

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)