Dirk Kuyt heeft zondag met Feyenoord naast de Johan Cruijff Schaal gegrepen. De bekerwinnaar verloor in de Amsterdam Arena met 0-1 van landskampioen PSV. Het enige doelpunt werd zeven minuten voor rust gemaakt door Davy Pröpper.

Kuyt speelde als aanvoerder de gehele wedstrijd mee. De Katwijker had een nieuwe rol als nummer ’10’ gekregen, maar kon zich niet onderscheiden.

Feyenoord was voor rust de onderliggende partij en mocht niet klagen dat het halverwege maar 0-1 was. PSV-spits Luuk de Jong miste ook nog een strafschop. In het tweede bedrijf was Feyenoord de betere partij, maar tot de gelijkmaker leidde het Rotterdamse overwicht niet. Feyenoord start volgende week de competitie met een uitwedstrijd bij FC Groningen