Het seizoen zit erop, maar bij een club als Quick Boys spelen er altijd wel zaken. Zo was er de afgelopen weken de transfer van Yordi Teijsse terug naar Nieuw Zuid en kwam daar het stoppen van Dirk Kuyt bovenop. En nog altijd heeft de club de selectie voor volgend seizoen nog niet rond.

,,Maar daar zijn we hard mee bezig”, zegt technisch manager Gert Aandewiel. ,,Deze week presenteren we een vervanger voor Jordy Groot en we zijn ook nog bezig met een rechtsback en een vervanger voor Jerghinio Sahadewsing. Maar zoals ik ook al eerder zei; we gaan zorgvuldig te werk. Het moet passen zowel technisch, financieel en qua persoon moet de speler ook passen.”

,,We hebben de gok genomen. We waren met een aantal spitsen bezig, maar in mijn achterhoofd bleef toch altijd de terugkeer van Yordi spelen.”

Volop bezig
De transferdeadline voor amateurs is vrijdag. Daarna mogen alleen maar spelers met een KNVB-contract worden getransfereerd. Dat geldt dus ook voor spelers uit de Tweede en Derde Divisie, die bij hun club een dergelijk contract hebbent. Dat zijn niet alle spelers. Zo was er in de winterstop bijvoorbeeld de transfer van Giovialli Serbony van VVSB naar Rijnsburgse Boys. Die window loopt tot 31 augustus. ,,Maar we zijn wel volop bezig. Het is niet zo dat we tot dan willen wachten. Het zou zomaar kunnen dat er binnenkort wel meer bekend wordt.”

Een aantal weken geleden was daar opeens de terugkeer van Teijsse op het oude nest. Een zeer welkome aanvulling van de selectie, beaamt ook Aandewiel. ,,Ja, dat lijkt me duidelijk. We hebben altijd contact gehouden dit seizoen. In de winterstop was er al de wens, maar toen konden we Dundee FC niet betalen wat Wuppertal wel kon op huurbasis. Yordi gaf nu aan heel graag terug te willen naar ons en eigenlijk was alles snel beklonken.”

Teijsse hier in duel met Noordwijk-verdediger Mark Veerman

Teijsse maakte Quick Boys vorig seizoen met 30 treffers bijna hoogstpersoonlijk kampioen. Vertrok naar Schotland voor een profavontuur, maar kreeg last van heimwee en speelde ook niet frequent waardoor een terugkeer voor de hand lag. Teijsse had nog een contract voor een seizoen, maar Quick Boys hoefde volgens Aandewiel geen afkoopsom te betalen aan de Schotse club. ,,Nee, ze hebben hem zo laten gaan.”

,,Als Dirk al wil gaan voetballen gaat hij dat hoogstwaarschijnlijk doen in het vierde waar z’n maatjes in spelen zoals Maarten Bak en Hendrik van Beelen.”

Binnen budget
En dat op een moment dat op Nieuw Zuid de doemschroeven worden aangedraaid qua personeelskosten. Aandewiel geeft aan dat er geen rare fratsen zijn uitgehaald om Teijsse binnen te halen. ,,Yordi past nog netjes binnen ons budget. We doen geen gekke dingen met ons geld. We hebben de gok genomen. We waren met een aantal spitsen bezig, maar in mijn achterhoofd bleef toch altijd de terugkeer van Yordi spelen. Op een gegeven moment besloot Jason Oost voor zijn trainerscarrière te gaan. Toen hadden we alleen Max van Steen op papier als spits., later kwam daar Jesse van Nieuwkerk bij. Nu zitten we voorin weer wat ruimer met ook nog Madjer Lukoki erbij. Dit seizoen hadden we moeite met scoren. Met Yordi denken we dat probleem wel getackeld te hebben.”

En dan verscheen deze week bij verschillende media het feit dat Dirk Kuyt is overgeschreven als spelend lid naar Quick Boys en tevens stage gaat lopen bij het eerste voor zijn trainersdiploma. ,,Dat klopt allemaal”, bevestigt Aandewiel. ,,Dirk is overgeschreven, maar niet om bij ons in het eerste elftal te spelen zoals werd gesuggereerd. Als Dirk al wil gaan voetballen gaat hij dat hoogstwaarschijnlijk doen in het vierde waar z’n maatjes in spelen zoals Maarten Bak en Hendrik van Beelen.”

Kuyt na zijn openingsdoelpunt tegen Heracles tijdens de kampioenswedstrijd

,,Dirk wil voor zijn UEFA A-licentie gaan (de oude cursus oefenmeester I) en dat is precies het niveau waarop Quick Boys nu speelt. Hij zal bij ons de cursus gaan doorlopen, aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden en natuurlijk zijn lessen volgen bij de KNVB”, zegt de man die zelf ook docent is bij de voetbalbond. ,,Dirk is nu nog op vakantie en als hij terug is, zullen we rustig alles gaan bespreken hoe we het gaan doen.”

Toch zal Kuyt wel nog op het veld te bewonderen zijn, stelt Aandewiel. ,,Hij zal gaan aftrainen zoals bijna alle profs dat doen. Hij zal bij onze A-selectie aansluiten en gaan meetrainen. Dirk hoeft niet perse zaterdag zelf te voetballen om van waarde te zijn. Op deze manier is hij dat ook al. Hij zal gewoon in de kleedkamer zitten en die jongens kunnen helpen waar dat nodig is. Dirk is lang weggeweest bij Quick Boys, maar was sinds zijn terugkomst in Nederland al betrokken bij de jeugd en zit daar in het technisch hart. Hij zal komend seizoen zowel doordeweeks als op zaterdag veel op Nieuw Zuid zijn. Daar ken ik Dirk goed genoeg voor.”

Foto’s: Hans van Duijn en Orange Pictures

POPULAIRE BERICHTEN