De wedstrijdbeelden van Koninklijke HFC – Rijnsburgse Boys die FOX Sports uitzond, logen er niet om. De tackle die Masies Artien een minuut voor tijd in z’n eigen strafschopgebied inzette was op de bal. Geen twijfel over mogelijk. De scheidsrechter van dienst zag er echter een penalty in, met op dat moment een 1-1 tussenstand op het scorebord. Floris van der Linden schoot het cadeautje onberispelijk binnen. En daar stond Rijnsburgse Boys dan. Met nul punten op zak.

Na afloop van het duel kon het ook over weinig andere dingen gaan. Ook doelman Bradly van der Meer had er z’n eigen visie op. ,,De sfeer was niet best in de kleedkamer na afloop”, erkende hij gelijk. ,,Schelden, vloeken, mensen die kwaad waren op de scheidsrechter. Hij kwam na de wedstrijd wel naar ons toe, om z’n excuses aan te bieden dat hij het verkeerd had gezien. Daar heb ik dan wel weer respect voor.”

In een split-second werd de wedstrijd voor ‘de Uien’ op z’n kop gezet. Volgens de doelman had Rijnsburgse Boys het overigens nooit zo ver moeten laten komen. ,,We waren vrij dominant en speelden best een goede partij. Normaal maken we zelf vrij makkelijk goals, maar tegen Koninklijke HFC lukte dat minder goed. We raakten twee keer de paal en scoorde maar één keer via Joël Tillema. En dan weet je vaak wat er gebeurt: als je ‘m zelf niet maakt, dan valt ‘ie aan de andere kant.”

,,De wedstrijd was natuurlijk live op FOX Sports, dus ik zag ook allemaal Whatsappjes van vrienden dat het totaal onterecht was.”

De manier waarop frustreerde wel. Ook Van der Meer zag gelijk dat er niks aan de hand was. ,,Ik stond ongeveer twee meter bij de bal vandaan. Masies (Artien, red.) tikte de bal weg. Ik rende achter de bal aan om het geen corner te laten worden. Ineens hoorde ik een fluitje. Ik geloofde niet wat ik hoorde en zag.”

,,Iedereen was gefrustreerd. Masies kreeg geel en daarna Joël (Tillema, red.) nog een rode kaart voor protesteren. Ik heb hem overigens niks geks horen zeggen. Alleen begrijp ik dat het voor de scheidsrechter wel wat vervelend is als er elf man op hem afkomen.”

Alles tegen
Toen de wedstrijd was afgelopen zag de goalie van Rijnsburgse Boys direct de beelden en de bewuste penalty terug. ,,Dan is het extra zuur dat je verliest. De wedstrijd was natuurlijk live op FOX Sports, dus ik zag ook allemaal Whatsappjes van vrienden dat het totaal onterecht was.”

Achter alle Rijnsburgse frustratie schuilde ook nog een portie realisme. ,,We hadden het nooit zo ver moeten laten komen. Koninklijke HFC heeft amper een kans gehad, maar weet wel twee keer te scoren. Dan doen we zelf ook iets fout. Sowieso zitten we niet in onze beste fase. Aan het begin van de competitie zat alles nog mee. Nu even niet.”

De Rijnsburgers wonnen na de thuisoverwinning op AFC op 26 oktober geen wedstrijd meer. Komende zaterdag komt Katwijk op bezoek. ,,Tegen Katwijk gaan we die negatieve reeks verbreken. We weten wat we kunnen”, klonk Van der Meer toch weer wat positiever na een vervelende middag. ,,We missen Joël wel tegen Katwijk. Dat is jammer. Maar goed, er is nu genoeg over gezegd en geschreven.”

Weddenschap
Toch wilde Van der Meer ook nog even de tijd nemen om z’n eigen prestaties van de afgelopen weken onder de loep te nemen. ,,Ik vond mezelf niet ijzersterk keepen in de wedstrijden voor Koninklijke HFC. Daar loop ik niet voor weg. Tegen Kozakken Boys ging ik bij een goal niet helemaal vrijuit en tegen Excelsior Maassluis had ik bij twee goals ook anders kunnen keepen.”

,,We hebben er nu twintig tegen, hè? En wij zijn nog niet op de helft.”

De tegengoals van de afgelopen weken zijn niet goed voor de weddenschap die de goalie had met teamgenoot Roderick Gielisse. Bij minder dan 46 goals tegen, krijgt Van der Meer een fles Bacardi van z’n rechtsback. ,,We hebben er nu twintig tegen, hè? En wij zijn nog niet op de helft.”

,,Het is ook zo’n bizarre competitie. Het linkerrijtje van deze competitie kruipt tegen elkaar aan. Niet doet voor elkaar onder. Dat is wel leuk om te zien. Toch zie ik liever dat wij de de overwinningen wat makkelijker pakken. Die 3-4-overwinning eerder dit seizoen bij GVVV was misschien leuk voor de toeschouwer, maar voor mij als speler is dat een stuk minder genieten”, grapte Van der Meer tot besluit.

Archieffoto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘FC Lisse heeft aan één fantastische helft genoeg (plus video)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)