Koninklijk bezoek, een ambassadeur, een internationaal arbiter en een dorpskraker die vanaf de penaltystip wordt beslist. Zomaar vier ingrediënten uit een dag vol zaalvoetbal op Sportpark Duinwetering.

Als KNVB-ambassadeur mocht Jeanet van der Laan niet ontbreken op de eerste dag van de strijd om de Horesca Horecavo ZaalCup. ,,Maar ik zie dit zeker niet als een verplichting omdat ik het fantastisch vind om dit werk te mogen doen.” Van der Laan reikte aan het einde van een mooie voetbalochtend de prijzen uit in de categorie JO-13

 ,,Dat is het mooie van deze functie. Je komt bij heel veel clubs en met heel veel mensen en dus ook sporters in aanraking. Daarmee ben ik, vanuit de KNVB gezien, als het ware de oren en de ogen op de verenigingen in de Duin- en Bollenstreek. Dan peil je de meningen en luister je naar wat er zoal gebeurt en leeft. Dat geef ik dan weer door. Noem het maar een signaalfunctie”, vertelt de oud-international, die speelde voor FC Lisse en Ter Leede.

,,Een fantastische combinatie, die niet snel verveelt.”

,,Deze week komt dat extra goed uit, want politiek gezien is het nu even een weekje rustig”, vertelt Van der Laan die zich als politica van D’66 namens haar partij met name bezighoudt met het benadrukken van bewegen en vooral het belang daarvan.

,,Een fantastische combinatie, die niet snel verveelt. De dynamiek van de politiek en de sport komen op deze manier bij elkaar en dat vind ik echt heerlijk. Regelmatig bij clubs je gezicht laten zien of het nu op formele momenten is, bij een jubileum, kampioenschap of zomaar langs de lijn. En als ik een wens mag uitspreken voor 2017 dan is dat wel dat ik de schaal straks graag op Ter Specke aan FC Lisse mag uitreiken”, klinkt het tot slot.

Ook voor Jeanet van der Laan roest oude liefde niet.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO