Koninklijk bezoek, een ambassadeur, een internationaal arbiter en een dorpskraker die vanaf de penaltystip wordt beslist. Zomaar vier ingrediënten uit een dag vol zaalvoetbal op Sportpark Duinwetering.

Als KNVB-ambassadeur mocht Jeanet van der Laan niet ontbreken op de eerste dag van de strijd om de Horesca Horecavo ZaalCup. ,,Maar ik zie dit zeker niet als een verplichting omdat ik het fantastisch vind om dit werk te mogen doen.” Van der Laan reikte aan het einde van een mooie voetbalochtend de prijzen uit in de categorie JO-13

 ,,Dat is het mooie van deze functie. Je komt bij heel veel clubs en met heel veel mensen en dus ook sporters in aanraking. Daarmee ben ik, vanuit de KNVB gezien, als het ware de oren en de ogen op de verenigingen in de Duin- en Bollenstreek. Dan peil je de meningen en luister je naar wat er zoal gebeurt en leeft. Dat geef ik dan weer door. Noem het maar een signaalfunctie”, vertelt de oud-international, die speelde voor FC Lisse en Ter Leede.

,,Een fantastische combinatie, die niet snel verveelt.”

,,Deze week komt dat extra goed uit, want politiek gezien is het nu even een weekje rustig”, vertelt Van der Laan die zich als politica van D’66 namens haar partij met name bezighoudt met het benadrukken van bewegen en vooral het belang daarvan.

,,Een fantastische combinatie, die niet snel verveelt. De dynamiek van de politiek en de sport komen op deze manier bij elkaar en dat vind ik echt heerlijk. Regelmatig bij clubs je gezicht laten zien of het nu op formele momenten is, bij een jubileum, kampioenschap of zomaar langs de lijn. En als ik een wens mag uitspreken voor 2017 dan is dat wel dat ik de schaal straks graag op Ter Specke aan FC Lisse mag uitreiken”, klinkt het tot slot.

Ook voor Jeanet van der Laan roest oude liefde niet.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude