Lissenaar Laurens van der Voort en Voorschoten ’97 zijn per direct uit elkaar. De zondagtak van de club ziet geen heil meer in een langere samenwerking met Van der Voort. Op dit moment staat Voorschoten ’97 op een voorlaatste plaats in de Tweede Klasse, net boven ROAC. De oefenmeester had het vertrek niet aan zien komen: ,,Dit kwam toch wel onverwacht.”

Van der Voort stond pas sinds deze zomer aan het roer bij de vereniging uit Voorschoten. ,,Maar wat niet gaat, gaat niet”, is Van der Voort eerlijk. ,,Toch had ik gehoopt het jaar af te maken. Ik merkte heus wel dat het niet lekker liep, maar dit vertrek kwam onverwacht. Ik kreeg gisteravond het bericht van de club met als reden dat er geen klik was tussen mij en de spelersgroep. Dan is dit toch wel de beste oplossing. Die spelers moeten het uiteindelijk doen. Daarnaast had ik ook de indruk dat ik niet helemaal mezelf kon zijn, maar zoals ik al zei had ik het seizoen graag willen afmaken.”

Voordat Van der Voort aan de slag ging bij Voorschoten ’97 stond hij zeven jaar lang aan het roer bij FC Lisse Zondag. Toch heeft hij geen spijt van zijn beslissing. ,,Nee en ik koester ook geen wrok tegen Voorschoten. Natuurlijk ben ik wel teleurgesteld, maar dat lijkt me logisch. Ik heb ook met hele goede begeleiders samengewerkt. Daarnaast is het een prima vereniging en hebben de mensen die daar de zondagtak regelen echt prima werk verricht. Nu ga ik even rustig aan doen, maar ik sta open voor nieuwe uitdagingen. Ik ben gelukkig niet afhankelijk van het voetbal, maar doe het louter als hobby. Er komt vast wel weer een nieuwe kans langs.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO