width=

In de schaduw van het grote clubgebouw van het Yanmar Stadion zochten VVSB-spelers Ruben Valk, Kevin Brands en de geblesseerden Frans van Niel en Sven Verlaan even de rust op. Onderling de nieuwe nederlaag overdenkend. Na wat plichtplegingen riep trainer Jack Honsbeek z’n aanvoerder Valk naar hem toe. De armgebaren van beiden gaven het beeld weer van de moedeloze middag. Opnieuw liep VVSB tegen een nederlaag aan: de zesde van het seizoen. Jong Almere City FC was met 3-2 te sterk. 

Voor het eerst straalde trainer Honsbeek ook van moedeloosheid. In eerdere interviews oogde de Leidse oefenmeester nog verbeten. Op jacht naar eerherstel, naar een voor elkaar strijdend VVSB. Gesterkt door de wedstrijd die het elftal speelde tegen De Graafschap in de KNVB-beker.

Dát VVSB leek in Almere verder weg dan ooit. Na wat krachttermen over het veld te hebben geslingerd, oogde Honsbeek iets rustiger. Volledig afgekoeld was hij echter nog niet. Want ook hij wist dat er met opnieuw een nederlaag aan z’n stoelpoten zou worden gezaagd.

,,Vanuit de spelersgroep voel ik nog wel vertrouwen.”

,,Vanuit de spelersgroep voel ik nog wel vertrouwen. Voor de rest is het de vraag hoe de Technische Commissie erachter staat. We hebben net deze week een gesprek gehad met elkaar over het wel en wee, over hoe het zou moeten gaan. Harde woorden zijn er niet gevallen, maar je bespreekt wel met elkaar wat het tij zou kunnen doen keren. Dit heeft ook z’n oorzaak.”

Honsbeek weigerde zich in de afgelopen weken te verschuilen achter de ziekenboeg van VVSB. Sterkhouders als Jelmer Vijlbrief, Frans van Niel en Mo El Osrouti lagen er al langer uit. Tegen de ploeg uit Almere konden de Noordwijkerhouters ook geen beroep doen op Guido Pauw, Sven Verlaan en de niet geheel fitte Arno Dijkstra.

Smal
De selectie van VVSB lijkt op dit moment te smal voor de Tweede Divisie. De terugval van het elftal is met alle blessures in de gelederen domweg te groot. Daarbij moet wel gezegd worden dat het VVSB dat in Almere voor de dag kwam, van de jongelingen had moeten winnen op papier.

Richelo Fecunda baalt na weer een nederlaag voor VVSB

Toch werden de Noordwijkerhouters voetballend gezien vooral in helft één af en toe overlopen. In de openingsfase schoot Stijn Meijer al op de lat. Tien minuten later kon Anwar Bensabouh uit een corner vogelvrij voorlangs koppen. VVSB kwam niet verder dan een halve kans van Tommy Bekooij. Uit een vrije trap belandde zijn kopbal met een boogje pardoes op de lat.

De 1-0 van Meijers was uiteindelijk exemplarisch. De linksbuiten kon de bal vogelvrij aannemen in het strafschopgebied, had nog drie rondjes door Almere Centrum kunnen wandelen en schoot uiteindelijk de 1-0 binnen. Vlak voor rust kon Lovette Felicia in twee instanties van een foutje profiteren in de verdediging van de Almeerders.

,,Als we op zulke manier goals weg blijven geven, dan staan we op dit moment wel terecht op de plek waar we te staan.”

Na rust leek VVSB – met Sonny ten Hoope in het veld voor Jordy Zwart – de balans iets meer te hebben gevonden in het veld. De Noordwijkerhouters kregen na één grote kans tegen steeds meer grip op het spel. De 1-2 van Bekooij was op dat moment niet eens heel onterecht.

Kleedkamer
Na de 2-2 – zo’n tien minuten voor tijd – kroop de moedeloosheid weer bij VVSB in de benen. De 3-2 was vanwege het ‘teruglopende VVSB’ een kwestie van tijd. Vier minuten voor tijd deed Haji Adoma met zijn goal een strop om de keel van de hekkensluiter in de Tweede Divisie. Het gemak waarmee de Almeerders af en toe richting het doel van Valk konden opstomen, gaf te denken.

,,Het zijn tegenvallende resultaten. Daar moet ik niet voor weglopen. Als we op zo’n manier goals weg blijven geven, dan staan we op dit moment wel terecht op de plek waar we te staan”, treurde Honsbeek. ,,In de kleedkamer heb ik weinig gezegd. Ik sta hier als een boer met kiespijn een interview te doen. Ik weet dat het erbij hoort.”

Jong Almere City – VVSB 3-2 (1-1) 27. Meijer 1-0, 40. Felicia 1-1, 59. Bekooij 1-2, 82. Balker 2-2, 86. Adoma 3-2

VVSB: Valk, Fecunda, Arroyo, Zwart (46. Ten Hoope), De Rijk, Batist, Bakker, Brands, Martins (68. Van der Wilden), Bekooij (86. Dijkstra), Felicia

Foto’s: Orange Pictures

Interview met Jack Honsbeek na afloop van Jong Almere City FC – VVSB


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 14 mei
FC Rijnvogels2-1DFS Opheusden
Za. 18 mei
Hoek14.30Noordwijk
ODIN'5914.30Quick Boys
FC Lisse14.30De Dijk
SJC14.30Ajax (ama.)
Zwaluwen14.30Ter Leede
FC Rijnvogels14.30Smitshoek
VELO14.30Valken '68
BSC'6814.30Van Nispen (zat.)
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
Kagia14.30SCW
Katwijk18.00Scheveningen
Rijnsburgse Boys18.00HHC Hardenberg
AFC18.00VVSB
Zo. 19 mei
Hillegom14.00AGB
Altior14.00Teylingen
Laakkwartier14.00Foreholte
Wanica Star14.00Van Nispen (zon.)
Warmunda14.00ASW