Het was weer een week waarin veel gebeurde. Heb je wat gemist? Geen probleem! Wij zetten de artikelen die je moet hebben gelezen op een rijtje, zodat je alles alsnog op je gemak nog een keer kan checken. 

Jimmy Simons is al bijna anderhalf jaar in dienst van FC Rijnvogels en doet het goed met de Katwijkers. De hoofdklasser is op dit moment vijf wedstrijden ongeslagen en staat zelfs bovenaan in de derde periode. Simons vertelt in dit stuk over de processen die hij met zijn elftal heeft moeten doorstaan en legt uit hoe hij zichzelf als trainer ziet en hoe zijn ontwikkeling verloopt. Tot slot vertelt hij over zijn toekomstperspectief en de mogelijkheden die er zijn op De Kooltuin.

Wil je dit artikel lezen? Klik dan hier!

In de rubriek ‘Achter de foto’ staat deze week SJC centraal. De Noordwijkers spelen komend weekend tegen Quick Boys op het eigen complex en gaan binnenkort verhuizen. Zo’n veertig jaar geleden waren de zwart-witten een ‘trendsetter’ met haar complex. Wim Siemerink, die al 61 jaar lid is van de club, vertelt hierover. Daarnaast vertelt Siemerink over de ‘rivaliteit’ die er heerste tussen SJC en de gemeente Noordwijk wat betreft de sportzaal.

Wil je dit artikel lezen? Klik dan hier! 

Het is de vijfennegentigste (!) minuut. Een schot uit de tweede lijn wordt van richting veranderd en komt voor de voeten van Tjeerd Westdijk. De aanvaller is koelbloedig en schiet Noordwijk, wederom, in de absolute slotfase naar de overwinning. Daardoor blijft het gat met concurrent vijf punten. Het leverde Noordwijk gekscherend de bijnaam ‘het PSV van de Bollenstreek’ op. Nu is de vraag: klopt dit wel? In dit artikel onderzoeken we of die bijnaam echt terecht is en hoe de ploeg van Kees Zethof in het laatste gedeelte van wedstrijden presteert ten opzichte van concurrent Quick Boys.

Wil je dit artikel lezen? Klik dan hier! 

Lisan Alkemade is als keepster in het Nederlandse vrouwenvoetbal aan het doorbreken. Naast haar prestaties bij Oranje onder-17 gaat het nu ook in clubverband voor de wind. De keepster heeft namelijk een profcontract getekend bij de vrouwenafdeling van PSV. In dit stuk vertelt Alkemade over haar overstap naar Eindhoven en wat haar verwachtingen daarvan zijn.

Wil je dit artikel lezen? Klik dan hier! 

Sjaak Polak maakt na dit seizoen een verrassende overstap. De oefenmeester van SJC heeft namelijk een contract getekend bij ADO Den Haag en gaat daar aan de slag als hoofdtrainer van de vrouwen. Daarmee komt een lang gekoesterde wens uit voor de oud-prof. In Den Haag krijgt Polak namelijk de kans om dagelijks op het veld te staan. Zijn naam werd genoemd bij Katwijk, Quick Boys en Ter Leede, maar het is dus een avontuur in Den Haag geworden. In dit artikel geeft de trainer van de derdedivisionist tekst en uitleg.

Wil je dit artikel lezen? Klik dan hier! 

Foto’s: Hans Schalk, archief SJC, Orange Pictures, familie Alkemade en Hubert Habers
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels