Hij speelde slechts zes duels voor VVSB. Op 16 februari ging het in de derby tegen Katwijk mis voor Wesley Goeman. Een wissel na vijftien minuten betekende, achteraf gezien, einde seizoen voor de middenvelder. Diagnose in het ziekenhuis: een gebroken middenvoetsbeentje. ,,Normaal staat er zo’n tien tot twaalf weken voor het herstel, maar in mijn geval duurt het helaas veel langer. Ik hoop aan het begin van de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan te sluiten bij GVVV. De club waar ik in maart voor getekend heb.”

,,Op deze manier is het bepaald niet mijn seizoen geworden”, klinkt het gelijk uit de mond van Goeman. Op Middelmors bij Rijnsburgse Boys was hij tot de voorgaande voetbaljaargang de onbetwiste aanvoerder. Met de komst van Wilfred van Leeuwen kwam daar verandering in.

Als bankzitter moest de oud-captain het vanaf de seizoenstart hebben van invalbeurten. Een rol waarin hij zich niet kon schikken. Dat leidde uiteindelijk tot een breuk met geel-zwart, waarna hij in de winterstop de overstap naar VVSB maakte. ,,Daar is genoeg over gezegd en geschreven. Voor mij is dat boek dicht. Ik ben altijd open en eerlijk en dat heeft me veel gebracht, maar het kan ook tegen je werken.”

,,Even had ik nog de hoop dat ik er in de nacompetitie bij kon zijn, maar ook die bleek ijdel.”

,,Bij VVSB wilde ik een nieuwe start maken. Daar is helaas niet veel van terechtgekomen. Mijn inbreng bleef beperkt tot vier winstpunten. Een gelijkspel tegen FC Lienden en winst bij HHC Hardenberg. Tegen Katwijk ging het mis. Ik voelde al snel een knak in mijn voet. Maar ik had nog niet bepaald het idee dat er sprake was van een breuk. Dat bleek pas in het ziekenhuis.”

,,Het was een stressfractuur werd me verteld. Het gebeurde ook zonder dat er contact was met een tegenstander. Een kwestie van ondergrond, schoeisel en overbelasting. Een heel vervelend scenario. Voor de club en voor mezelf. Het enige wat ik kon doen was na een paar weken de sportschool induiken om in conditie te blijven en voor het overige is het vooral een kwestie van veel geduld hebben. Als je te vroeg begint kan het zomaar weer misgaan en ben je weer terug bij af.”

Bijdrage leveren
Dat betekende dat Goeman (27) bij zijn nieuwe club alleen via de kleedkamer zijn bijdrage kon leveren. Nog altijd is hij wekelijks present om zijn ploeggenoten te steunen. ,,Laat ik vooropstellen dat ik bij VVSB goed ben opgevangen. Wat dat betreft niets dan lof. Een van de beweegredenen om voor VVSB te kiezen was dat ik graag een rol wilde spelen in het teamproces. Dat is in het veld nauwelijks gelukt. En natuurlijk voelde ik me sinds mijn blessure verplicht daar waar het kan mijn bijdrage te blijven leveren.”

,,Dat kon in de vorm van aanwezig zijn, de jongens steunen en tips geven. Dat soort werk. Het was een mooie bijkomstigheid dat Frank Tervoert kort na mij ook de overstap van Rijnsburgse Boys naar VVSB maakte om dezelfde reden. Met Frank had ik in Rijnsburg al een goede klik.”

,,We praten samen ook veel over voetbal. Misschien klinkt het overdreven, maar ik zie hem maar als een verlengstuk van mezelf in het veld. Daar bedoel ik mee dat ik er zelf ook een beetje sta. Even had ik nog de hoop dat ik er in de nacompetitie bij kon zijn, maar ook die bleek ijdel. Dat het bij VVSB gaandeweg het voorjaar wel is gaan lopen, blijft natuurlijk fantastisch. En dat geldt ook voor Frank. Dat is voor mij een pleister op de wonde. Ook nu ik aanstaande zaterdag alweer afzwaai.”

,,Binnenkort word ik 28 en ik wilde volgend seizoen per se op het niveau spelen waar ik de afgelopen jaren actief was.”

Met dat laatste komt zijn overstap naar GVVV aan de orde. In april maakte de middenvelder bekend voor de Veenendaalse tweededivisionist te hebben gekozen. ,,Er zijn momenten in een voetballeven dat je keuzes moet maken. Binnenkort word ik 28 en ik wilde volgend seizoen per se op het niveau spelen waar ik de afgelopen jaren actief was.”

,,Bij VVSB had ik die garantie op dat moment niet. Noem het een keuze om persoonlijke redenen. Het heeft in ieder geval niets te maken met VVSB als vereniging zelf. Bovendien ken ik Niek Oosterlee (trainer GVVV, red.) al uit de tijd toen ik nog bij DHC in de jeugd speelde en hij daar trainer was. Ik heb altijd contact met Niek gehouden, dus wat dat betreft is mijn gevoel ook goed. Dat was naast een prima aanbieding die ze me deden reden voldoende om voor GVVV te kiezen.”

Goed gevoel
Met de twee belangrijkste wedstrijden van het seizoen voor de deur is Goeman deze week nog druk met VVSB. ,,Je merkt aan alles dat de focus nu helemaal op Quick Boys ligt”, vertelt Goeman in de aanloop naar de dubbel met als inzet een plaats in de Tweede Divisie. ,,Het zou natuurlijk prachtig zijn als VVSB het toch nog gaat redden na een seizoen waarin het eigenlijk al dood en begraven was. Dan trek ik hier de deur ook met een goed gevoel achter me dicht.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘De sleur is doorbroken voor ‘blijvende’ Van den Berg’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)