Het was geen bijster succesvol vorig weekeinde voor de regioclubs uitkomend in de zondagse Tweede en Derde Klasse. Warmunda kwam niet in actie en Foreholte, Teylingen en Van Nispen leden allemaal een nederlaag.

Vooral de nederlaag van Teylingen deed zeer en met name de manier waarop. Na vijf minuten (!) keken de Sassenheimers tegen Wippolder al tegen een 0-3-achterstand aan. Uiteindelijk werd het 2-5 en bleef de schade dus nog enigszins beperkt voor de Roodemolen-bewoners die zijn afgezakt naar de twaalfde plaats. Al vroeg in het seizoen staat er de nodige druk op het bezoek aan ‘concurrent’ Groeneweg, dat een plekje hoger staat en een punt meer heeft. Bij winst kan Teylingen zichzelf weer wat speel- en ademruimte verschaffen.

Datzelfde Groeneweg hoopt na Foreholte ongetwijfeld opnieuw een Bollenstreek-club te vloeren. De last-minute-nederlaag in Zevenhuizen kwam de ploeg van Marcel IJzendoorn overigens slecht uit. Bij winst hadden de Voorhouters bovenin aangehaakt, nu hebben ze in de wachtkamer van de middenmoot plaatsgenomen. Foreholte hoopt in het thuisduel tegen Donk de kater van de eerste seizoensnederlaag weg te spoelen. Op papier is de club uit Gouda daarvoor een ideale opponent. Donk staat na vier duels laatste en won nog geen wedstrijd. Dat laatste mag als een waarschuwing gelden. Groeneweg had voor het bezoek van Foreholte ook nog geen driepunter mogen bijschrijven.

Wederom een topduel
In de Derde Klasse heeft Van Nispen pas op de plaats moeten maken. De Zilkers begonnen voortvarend aan de competitie met twee overwinningen, maar gingen vervolgens tweemaal onderuit. Zondag werd in Leiden met 2-0 verloren van FC Rijnland, dat als enige club in 3A nog foutloos is. Komend weekend wacht voor Van Nispen andermaal een topaffiche. Het duel in en tegen runner-up Alphen mag eigenlijk niet verloren worden om niet in een vroeg stadium te ver achterop te geraken. Vooral ook omdat de Zilkers de komende weken met SJZ en Voorschoten ’97 nog een paar sterke tegenstanders voor de kiezen krijgen.

Competitiegenoot Warmunda gaat op bezoek bij KDO, de club die drie weken geleden al Van Nispen ontving en toen aan het kortste eind trok. De Warmonders hebben noodgedwongen de accu weer kunnen opladen. Het thuisduel tegen Voorschoten ’97 kon geen doorgang vinden vanwege de slechte staat van het hoofdveld. Warmunda hoopt zich bij KDO te herstellen van de nederlaag tegen Kickers ’69, het eerste verlies na ruim een jaar. Op zich geen schande, maar de manier waarop stemde Alan Campfens ontevreden. De coach had het gevoel dat sommige spelers teveel op de automatische piloot hadden gespeeld. Zaak dus om in De Kwakel weer naar een hogere versnelling te schakelen en het goede gevoel terug te krijgen.

Klik hier voor de voorbeschouwing van SJC en SV Hillegom

VVSB komt op zaterdag in actie en kwam in de zaterdagvoorbeschouwing aan bod. Klik daarvoor hier.

Foto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)