Noordwijk heeft dinsdagavond moeizaam de eerste knock-out-ronde van de Districtsbeker overleefd. De titelhouder was na een lange strafschoppenserie te sterk voor zondageersteklasser Alphense Boys, de voormalig werkgever van trainer Dogan Corneille. Uitgerekend doelman Nick Sanders schoot de winnende strafschop binnen. Eerder hadden ploeggenoten Jim van der Krogt en Ayoub Boukhari dat verzuimd te doen.

De stand na de reguliere speeltijd was 2-2. Noordwijk leidde na een halfuur met 0-2 door goals van Bart Spil en Guy Smith. Nog voor rust maakte Alphense Boys de aansluitingstreffer en in de tweede helft volgde de gelijkmaker. Corneille had zijn elftal flink gewijzigd en handhaafde slechts twee spelers ten opzichte van de puntendeling tegen RVVH (2-2). Noordwijk, dat vrijstelling voor de groepsfase van de Districtsbeker had, kon een bekersuccesje wel gebruiken na de moeizame resultaten in de competitie.

VVSB won een oefenduel met 1-4 van Aalsmeer en óók in dit duel kregen de reserves de kans om zich te profileren. Bij rust was het 0-3 door goals van Peet van der Slot, Guido Pauw en Viktor Schipholt. Na een eretreffer van de gastheer, uitkomend in de zaterdagse Eerste Klasse, verzorgde Pauw het slotakkoord.

Archieffoto: Ron van der Linden