Als jeugdspeler van een voetbalclub heb je één droom. Nou ja, buiten die droom om profvoetballer te worden. Die droom is spelen in de hoofdmacht. Kevin Schelvis steekt het niet onder stoelen of banken. Ook hij zag als jeugdspeler één doel. Keepen in SJC 1. Vorig week was het zo ver. SJC won uit bij TAC ’90. Maar nu, voor eigen publiek  onder de lat bij SJC. Dat is toch nog net even specialer.

En Schelvis deed het prima. SJC won thuis van SVDPW met 3-1. Schelvis hoefde niet uit te blinken om toch een prima indruk achter te laten. Daarvoor was de tegenstand te summier. Maar als het moest, stond de jonge keeper er wel. Bijvoorbeeld vlak voor rust. SJC stond al met 2-0 voor, maar Schelvis zag een vrije trap als een streep op hem afkomen. Hij behoedde de Noordwijkers met zijn duik naar de linkerbovenhoek voor de aansluitingstreffer op een psychologisch belangrijk moment. ,,Die redding was heerlijk”, herinnert Schelvis zich. ,,Ik zag de bal op een laat moment komen, maar kon ‘m nog mooi wegtikken.”

Gebroken kaak
Schelvis geniet van de minuten die hij mag maken in het eerste. De keeper die dit seizoen mocht starten, Matthijs Guijt, zit nog met een gebroken kaak op de bank. Schelvis lijkt nu de concurrentiestrijd met Otten te hebben gewonnen, nadat hij voor de tweede keer achter elkaar onder de lat stond. ,,Vorige week vrijdag riep Kees Zethof ons na de training bij elkaar en toen vertelde hij dat ik mocht starten. Je hele jeugd hoop je dat te bereiken. Nu ik ook in een thuiswedstrijd onder de lat heb gestaan, is dat toch wel gaaf.”

De 23-jarige doelman kreeg de nodige schouderklopjes na de wedstrijd, maar Kees Zethof wilde het opportunisme toch enigszins temperen. ,,Er valt nog genoeg te leren. Vorige week tegen TAC ’90 stond hij nog te veel op z’n lijn te keepen. Nu waren er juist situaties waarin Kevin te snel uit z’n goal kwam en uiteindelijk David Verweij de bal weg poeierde. Dat soort situaties moet hij leren te herkennen.”

Maar ook Zethof ziet de potentie van de keeper. ,,Ik ben benieuwd waar zijn plafond ligt. Het is echt nog niet zo dat hij na twee goede wedstrijden de concurrentiestrijd definitief heeft gewonnen, maar hij heeft wel een pluspunt en dat is z’n lengte.”

SJC

Ondertussen won SJC betrekkelijk eenvoudig van promovendus SVDPW. Kwam dat nu omdat SJC zo goed speelde of was SVDPW onmachtig? Zethof heeft het antwoord. ,,We zijn niet in de problemen geweest. Ik vond ons tegen TAC ’90 beter spelen. Maar wat SVDPW liet zien vandaag is te marginaal voor de Eerste Klasse. We hadden vandaag alleen met veel meer moeten winnen dan 3-1. En dan druk ik me nog voorzichtig uit. Kijk, je kan niet zeggen dat we slecht zijn in de afronding, want anders maken we er niet twee weken achter elkaar drie. Ik ga ook niet tegen die jongens schreeuwen ‘hij moet er in’, want dan neemt de spanning voor die gasten alleen maar toe. Al die jongens hebben het beste voor met de ploeg.”

Jordy Groot toonde zich als één van de weinigen wel scherp voor de goal. Hij maakte er twee en toonde zich, na de winnende goal van vorige week, weer belangrijk voor SJC. ,,Gaat lekker hè?”, lacht Groot. ,,Ik speel in een iets meer verdedigende rol, wat meer controlerend, maar probeer m’n momenten voor de goal te zoeken. Maar als ik te veel mee ga, spelen we met zes man in de aanval en vier verdedigers, dat is ook niet de bedoeling. Ik heb vandaag nooit het idee gehad dat we in de problemen zouden komen.” Daarmee vatte Groot de middag in één zin samen: een zorgeloze pot voetbal bij op de Lageweg voor SJC.

SJC – SVDPW 3-1 (2-0). 21.1-0 Groot (penalty), 29. 2-0 Van Dijk, 82. 3-0 Groot, 87. 3-1 Wolters

SJC: Schelvis, Sloos, Verweij, Van Duyn, Al Tamimy (34. Zonneveld), Ruigrok (61. Van der Zalm), Groot, Walter, Van Dijk (73. Brinkman), Steenvoorden, Goosen

Tekst: Frank Venema

Foto’s: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 20.00SEP
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)