Eindelijk was het raak voor Marc de Kruijs. Zijn eerste treffer in shirt van Quick Boys schoot hij in Harderwijk binnen. De aanvaller kwam als invaller in het veld en tekende voor de 1-4 tegen VVOG. Dat betekende voor de Katwijkers dé beslissing in de uitwedstrijd. Zodoende blijft de ploeg van Erik Assink samen met Noordwijk ongeslagen en de lijst van de Derde Divisie aanvoeren. 

De buitenspeler kon tien minuten voor tijd opduiken bij de tweede paal, nadat Chima Bosman de bal voortrok. De opluchting was groot bij de blauw-witten, want de thuisploeg zorgde voor een moeilijke middag in Harderwijk. Ook de goal voor de jonge De Kruijs zorgde bij hem voor een verhoogd adrenaline-pijl.

,,Ik denk dat je mij in eerste instantie kan feliciteren met de overwinning”, lachte de doelpuntenmaker van de 1-4 na afloop. ,,Ik hikte niet tegen die eerste treffer aan. Het was wel lekker dat ik hem maakte. Het team was erg blij voor me, maar dat had ook grotendeels te maken met de opluchting. Het was de genadeklap voor VVOG.”

Veldgoals
Volgens De Kruijs verliep de beginfase van het duel rommelig. ,,We moesten even orde op zaken stellen en dat deden we.” Cem Sahin, die in de basis mocht beginnen, omdat Raymond Baten interlandverplichtingen had voor Aruba, werd gevloerd in het strafschopgebied. Kelvin Maynard, die dit seizoen al vaker raakschoot vanaf elf meter, faalde ook deze keer niet: 0-1.

,,VVOG creëerde weinig kansen en wij kwamen bijna niet in de problemen. Ik vond ons als collectief erg sterk en we raakten niet in de war van hun  speelwijze. We speelden gewoon ons spelletje en maakten drie prima veldgoals. We scoorden de laatste weken geregeld uit standaardsituaties, dus dat we nu veldgoals maakten, was wel even lekker. Het was niet zo dat het onderwerp van gesprek was bij ons in de kleedkamer. We lachten er juist om.”

Van Nieuwkerk en Tejan vinden elkaar
Kort na de thee was het Kay Tejan die in korte tijd twee keer toesloeg. Tejan nam de bal mee vanaf de rechterkant en trok naar binnen. Jesse van Nieuwkerk stond vrij aan de linkerkant en werd gevonden. De boomlange aanvaller zag Tejan doorlopen en gaf de bal direct voor: 0-2.

Ook de 0-3 was er één uit het spreekwoordelijke boekje. VVOG probeerde de druk op te voeren, maar Quick Boys wist zich er onder uit te spelen. Van Nieuwkerk werd in de diepte gevonden en zag Tejan naast zich vrij staan. De oud-speler van FC Volendam schoot raak: 0-3. Kort daarna tekende de thuisploeg voor de 1-3 aan.

,,Wij hebben een erg brede selectie en naar mijn mening kunnen alle wisselspelers in de basis beginnen”

,,Het laatste kwartier mocht ik invallen en dat was wel even lekker. Zeker na vorige week tegen FC Lisse toen ik de hele wedstrijd op de bank bleef. Dat was voor mij even wennen. Het is aan mij als speler om het tegendeel te bewijzen. Ik zat er wel mee. Iedereen die niet speelde, zou daarvan balen. Ik had mezelf voorgenomen dat wanneer ik erin zou komen, ik me ging laten zien.”

Brede selectie
Voor De Kruijs is zijn situatie op Nieuw-Zuid anders dan op De Roodemolen bij zijn oude club Ter Leede. Bij laatstgenoemde club was hij vrijwel altijd verzekerd van een basisplek en liet hij zich bijna wekelijks gelden. ,,In de minuten die ik nu kreeg, moest ik me laten zien. Ik was wel gemotiveerd om mezelf te laten zien. Wij hebben een erg brede selectie en naar mijn mening kunnen alle wisselspelers in de basis beginnen. Daardoor moet iedereen meer uit zichzelf halen, maar dat is alleen maar goed.”

Doordat concurrent Noordwijk in de slotfase nog tot winst wist te komen in Veenendaal op bezoek bij DOVO (2-4), moest Quick Boys genoegen nemen met een gedeelde eerste plaats. De ploeg staat tweede als we naar het doelsaldo kijken.

,,Of Noordwijk al bang voor ons moet zijn?”, vraagt de Kruijs zich met een glimlach af. ,,Wij horen dat zij een hele goed ploeg hebben. Ik weet dat ze dat hebben, want ik heb vorig seizoen tegen ze gespeeld. Het zal een interessante krachtmeting worden, maar wij moeten nog niet over titelkandidaten praten. Wij moeten deze lijn doortrekken.”

VVOG – Quick Boys 1-4 (0-1): 34. Maynard (pen.), 64. Tejan 2-0, 66. Tejan 3-0, 69. Joshua 1-3, 81. De Kruijs 1-4.

Quick Boys: Van der Helm, Bosman, Maynard, Ket, Ravensbergen, Mahmoed, Sahin (70. Van Hofwegen), Kuyvenhoven, Tejan, Kaars, Van Nieuwkerk (80. De Kruijs).

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Katwijk kan Jong Sparta-muur niet slechten’

Samenvatting VVOG – Quick Boys (beelden: JTAV)
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen