Het doemscenario voltrok zich zaterdag voor Quick Boys in Ridderkerk. De Katwijkers waren afhankelijk van het resultaat van RVVH – Spijkenisse en zagen tot hun grote ergernis het in de tweede helft helemaal misgaan. Na een 0-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-0 voor RVVH, precies de uitslag die de thuisploeg nodig had.

In de slotminuut was Spijkenisse nog dicht bij de voor Quick Boys bevrijdende 3-1, maar een kopbal van Shane van den Engel caramboleerde via de binnenkant van de paal het veld weer in. Het seizoen zit er daardoor op voor Quick Boys.

Menig Quick Boys-supporter was er vooraf niet gerust op. De Katwijkers hadden dinsdag met een 1-3 overwinning in Spijkenisse de opponent uitgeschakeld in de nacompetitie. Quick Boys was daarom afhankelijk van de grillen van Spijkenisse, dat weliswaar aankondigde zijn sportieve plicht te willen doen.

Weinig aan de hand

In de eerste helft was er nog geen vuiltje aan de lucht. Spijkenisse had weinig te duchten van RVVH en bleef gemakkelijk overeind. Hoe anders verliep de tweede helft. Zeven minuten na rust tekende Barradas voor de openingstreffer en vlot daarna werd de lat geraakt.

Spijkenisse-coach Peter Wubben had inmiddels opzien gebaard door zijn beide spitsen – Gret en Duynstee – naar de kant te halen. Halverwege de tweede helft werd het 2-0, door een makkelijk gegeven strafschop. Spijkenisse leek mentaal geknakt en moest zeven minuten later ook de 3-0 toestaan.

In de slotfase probeerde Spijkenisse het nog wel, en dat leek met de moed der wanhoop. Maar in blessuretijd was daar bijna nog de 3-1. De paal bracht redding voor RVVH, dat op basis van een beter doelsaldo verder gaat naar de halve finale van de nacompetitie. Een bus met Quick Boys-supporters droop teleurgesteld af.