Dogan Corneille gooide via Thomas Duivenvoorden een lijntje uit naar FC Rijnvogels en al vlot bleek sprake van een klik. En dus is de inwoner van Berkel en Rodenrijs volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer op de Kooltuin.  “Beide partijen voelden denk ik wel vrij snel aan dat het wel goed zou komen”, vertelt Corneille.

“Je hebt altijd een paar clubs die er voor jou persoonlijk bovenuit steken. Rijnvogels is zo’n club voor mij”, vertelt Corneille. “Toen ik trainer van Noordwijk was, vond ik het altijd prettig om hier te komen. Een mooi complex, leuk publiek en een goed sfeertje. Daarnaast zijn we elkaar de laatste jaren regelmatig op trainingskamp in de winterstop gekomen en was er altijd wel leuk contact.”

En dus schroomde Corneille niet om zelf een lijntje uit te gooien. “Toen Thomas rondkwam met Quick Boys heb ik ‘m gefeliciteerd. Thomas en ik sparren wel eens over voetbal, een leuke vent. Ik heb hem gevraagd mij voor te dragen bij de club. Zo geschiedde. Leuk om te horen dat hij het ook zag zitten en de club uiteindelijk ook.”

‘Rijnvogels is de derde club van Katwijk, zoals Eemdijk dat van Spakenburg is. Ooit willen ze ook een keer naar die Tweede Divisie. Of dat gaat lukken weet ik niet, maar het is wel een super gave uitdaging.’

Wederzijdse interesse
Rijnvogels en Corneille gingen uiteindelijk twee keer om de tafel. Op dinsdag werd bekend dat de deal was beklonken, tot tevredenheid van beide partijen. “Rijnvogels gaf aan dat ik goed in het plaatje pas, maar tegelijkertijd zeiden ze ook: ‘leuk dat jij ook echt interesse in ons hebt’. Het gevoel is wederzijds.”

De 48-jarige Corneille heeft op de Kooltuin de succesvolle schoenen van Duivenvoorden te vullen, maar is niet bang voor een afbreukrisico. “Bij Excelsior Maassluis volgde ik Jeroen Rijsdijk op. Die had het beter dan ooit gedaan met de club. Do I need to say more?”, zegt de geboren Limburger met een knipoog.

“Volgens mij heb ik het bij Maassluis ook heel aardig gecontinueerd”, vervolgt Corneille. Zoals iedere trainer die ergens instapt zal hij zijn eigen accenten aanbrengen. “Ik word geen kopie van Thomas, zal altijd mezelf blijven en mijn eigen sausje erover heen gooien. Wat goed is, daar moet je van afblijven. En waar ik ruimte voor verbetering zie, ga ik dat proberen aan te passen.”

Corneille kondigde vorige maand zijn vertrek aan bij Excelsior Maassluis, de huidige nummer acht van de Jack’s League. “Het was een mooie tijd en ik moet zeggen dat ik met veel mensen echt een band heb opgebouwd. Maar een aantal spelers is er al vanaf het begin bij. Die gun je ook een keer een andere trainer, met een vers en fris verhaal. En zelf was ik ook wel weer toe aan een nieuwe uitdaging en kon ik een sportieve prikkel wel gebruiken.”

Voor de trainer was ‘meer interesse’, zo laat hij weten. “Ik heb ook een heel goed gesprek gehad met een andere club. Dat is een luxesituatie en fijn om te weten dat je nog goed in de markt ligt.”

‘No hard feelings’
Corneille werkte al eerder in de Bollenstreek, zo’n tweeënhalf jaar bij Noordwijk. Ondanks dat zijn tijd op de Duinwetering abrupt eindigde, bewaart hij er nog warme herinneringen aan. “Ik kijk daar met veel plezier op terug.”

En dan over het beëindigen van zijn contract in april 2017. “No hard feelings en super logisch dat ze dat deden. Ik had mijn woord gegeven om te blijven en ben iemand die nooit zijn woord breekt, maar als je een kans krijgt om fulltime in de Eredivisie aan de slag te gaan. Ik heb de club toen gevraagd mij dit te gunnen. Dat wilden ze ook, maar ze gaven aan dat ze dan wel hetzelfde moesten doen als bij Jaap van Duijn, die eerder in het seizoen was weggestuurd omdat hij zijn woord had gebroken.”

Oude bekenden
Van zijn Noordwijk-tijd kent Corneille nog Kasper Michel, inmiddels speler van FC Rijnvogels. En Jesse Driebergen kwam hij in zijn tijd als jeugdtrainer bij Feyenoord tegen. “Ik heb van allebei al een leuk berichtje gehad. Dat is super fijn om te ontvangen en te merken dat er ook draagvlak vanuit de spelersgroep is. De selectie ken ik verder niet zo heel goed, ik kijk er naar uit om ze te leren kennen. Ik weet wel dat er veel jonge spelers bij Rijnvogels zitten. Daar hou ik van. Bij Maassluis heb ik er ook prettig mee samengewerkt.”

Tot slot, wat zijn de ambitieus van Corneille en wat heeft hij met de technische leiding afgesproken? “Dat we volgend seizoen in maart al kampioen zijn”, grijnst de voormalig prof. En dan met een serieuze blik: “De club is net gepromoveerd en wil eerst uitgroeien tot een stabiele derdedivisionist. Dat snap ik, maar wellicht is er wat meer mogelijk. Rijnvogels is de derde club van Katwijk, zoals Eemdijk dat van Spakenburg is. Ooit willen ze ook een keer naar die Tweede Divisie. Of dat gaat lukken weet ik niet, maar het is wel een super gave uitdaging.”

Headerfoto: Orange Pictures
Foto in artikel: FC Rijnvogels

Lees ook: Dogan Corneille volgend seizoen nieuwe trainer FC Rijnvogels
Check ook: Thomas Duivenvoorden nieuwe trainer Quick Boys


POPULAIRE BERICHTEN