We hebben er reikhalzend naar uitgekeken. Komend weekend gaat het dan echt gebeuren; ook de rest van de competities gaat weer van start. VIDB beschouwt voorafgaand aan de eerste competitieronde voor met alle trainers. In aflevering veertien is het de beurt aan Dogan Corneille (Noordwijk).

Dogan, hoe kijk je terug op de voorbereiding?

,,We staan er goed voor. We zijn dit seizoen lekker begonnen en hebben dat ook vast weten te houden. In de vier bekerwedstrijden en met name tegen Hercules hebben we dat ook laten zien. Dat zijn de wedstrijden waar het echt om gaat. Daarnaast hebben we in vier oefenwedstrijden tegen Topklassers laten zien dat we minimaal meekunnen met hun niveau. Vooral omdat er momenteel al veel vastigheden in de ploeg zitten. Samengevat: ‘we zijn er klaar voor’.”

Wat verwacht je van je ploeg?

,,Ik ga ervan uit dat we minimaal een periodetitel in de wacht slepen. Dat biedt een grote kans op promotie naar de Topklasse. En dat is toch ons doel in het komende seizoen. Het woord kampioenschap neem ik niet in de mond. Je kunt niet zomaar roepen dat je de titel gaat pakken. Dat is afhankelijk van zoveel factoren. Noordwijk wil meedoen in de top-drie. Dat is de uitdaging waar we voor staan, hoewel dat op zich ook al moeilijk genoeg is.”

Met welke clubs moet Noordwijk dan afrekenen?

,,Dan denk ik aan clubs die iedereen wel in zijn favorieten lijstje zal hebben staan. Bij ASWH, Hoek en Quick Boys zullen ze er hetzelfde over denken. Bovendien heb je in een seizoen altijd een team dat  gaat verassen en dan denk ik aan clubs als Ter Leede, Zwaluwen of Spijkenisse. De concurrentie is dus groot.”

En welke clubs zie je onderin eindigen?

,,In deze afdeling spelen maar liefst vier promovendi. Ik denk dat die stuk voor stuk handhaving als ambitie uitspreken. Ik denk dat we het in die richting moeten zoeken.”

Even terug naar je team, dat is er bepaald niet zwakker op geworden.

,,Die stelling onderschrijf ik volkomen. Toch moet je niet vergeten dat we het qua begroting zelf met iets minder hebben moeten doen dan vorig seizoen. We hebben echter zeer selectief op spelers gescout en we zijn er in geslaagd om waar nodig de juiste spelers binnen te halen. Terugkomend op de begroting moet ik zeggen dat we daarin ver achterblijven bij clubs als ASWH, Hoek en Quick Boys. Bij die laatste is de begroting zelfs twee keer groter dan bij ons. En neem maar van mij aan dat het in het voetbal zo is, dat juist het geld bepaalt waar je terecht komt. Dat werkt ook zo op dit niveau. Toch ziet Quick Boys ons als de grote favoriet. Ik begrijp dat wel, want de druk is daar groter dan ooit. Mocht Noordwijk kampioen worden dan hebben we het ook in dat opzicht fantastisch gedaan.”

Jouw selectie bevat maar liet 42 spelers en dan moet je mensen teleurstellen.

,,Elke speler weet momenteel waar hij aan toe is. Die keuzes heb ik al gemaakt en aan de groep duidelijk gemaakt. Spelers die nu geen deel uit maken van de basiself weten hoe kort ze daar tegenaan zitten. Iedereen weet dus waar hij aan toe is. Het seizoen loopt sowieso tot begin mei en onderweg kan er veel gebeuren. Duidelijkheid is voor mij altijd het uitgangspunt, dus dat kan geen probleem zijn. Het is dan belangrijk om elke speler scherp te houden. Daar werken we continu aan.”

Zaterdag beginnen jullie bij Spijkenisse. Daar eindigde begin mei jullie seizoen.

,,Dat wordt meteen een lastige pot. Zij pakten toen de periode titel en wij konden op vakantie. We hebben dus iets goed te maken en dat proef ik ook binnen de groep. Dat gebeurt zonder Jeroen Borsboom die zich in de voorbereiding een volwaardige spits toonde en vaak scoorde. We zijn echter niet afhankelijk van één speler. Nogmaals, we zijn er klaar voor.”

Tekst: Leo Schrama


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 20.00SEP
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)