FC Rijnvogels heeft een nieuwe hoofdtrainer gestrikt. Dogan Corneille strijkt volgend seizoen neer op de Kooltuin als opvolger van Thomas Duivenvoorden. Het nieuws is dinsdag door de Katwijkse club bekendgemaakt.

Corneille was eerder in onze regio trainer van Noordwijk. De afgelopen vijf jaar stond hij aan het roer bij Excelsior Maassluis.

De 48-jarige Corneille spreekt op de clubsite zijn tevredenheid uit over zijn nieuwe werkgever. “Een hele mooie club met een passende ambitie. Thomas heeft het in de laatste jaren uitstekend neergezet en ik hoop daarop voort te kunnen borduren de komende jaren. Met strijd, passie en energie als basis.”  De geboren Limburger neemt komende zomer het stokje over van Duivenvoorden, die naar Quick Boys vertrekt.

Bekende naam
Corneille is een bekende naam in het amateurvoetbal. Hij was succesvol speler van IJsselmeervogels en stond op de rode kant van de Westmaat ook kort aan het roer. Verder was hij als coach ook werkzaam bij ASWH, RVVH, Alphense Boys en Kozakken Boys.

In november 2014 streek hij neer bij Noordwijk. De samenwerking kwam zo’n tweeënhalf jaar later abrupt ten einde. Zijn contract werd in april 2017 ontbonden door Noordwijk omdat Corneille ondanks een toezegging om te blijven koos voor een fulltime dienstverband bij Willem II, waar hij assistent-coach zou worden.

Corneille is voor de huidige FC Rijnvogels-speler Jesse Driebergen een bekende. De twee kennen elkaar van de jeugdopleiding van Feyenoord. Driebergen is momenteel herstellende van een kruisbandblessure. Met Kasper Michel werkte Corneille samen bij Noordwijk.

Foto: FC Rijnvogels

Lees ook: Thomas Duivenvoorden nieuwe trainer Quick Boys


POPULAIRE BERICHTEN