Het seizoen flitste nog net niet door zijn hoofd, maar Ronnie Verplancke moest na zijn wonderschone goal in de blessuretijd van de topper bij RVVH (2-3) toch wel even denken aan de pech die hij in zijn eerste en tevens laatste jaar in het shirt van Quick Boys heeft gehad. ,,Ik wil deze club met opgeheven hoofd verlaten.”

Het was een doelpunt die normaal gesproken alleen in dromen voorkomen. Verplancke stond in de 93e minuut op de rand van het zestienmetergebied, zag de bal via een Ridderkerks hoofd op zich afkomen en volleerde de bal met zijn linkerbeen op magistrale wijze in de bovenhoek. Het shirt ging uit, waarna Verplancke zich liet bejubelen bij de cornervlag.

,,Ik raakte hem vol op de pantoffel”, keek de middenvelder terug op zijn kunststukje. ,,Ik was dolblij. Zeker omdat ik toch niet zo’n fijn seizoen heb gehad. Ik heb te maken gehad met veel blessureleed en moest na de winterstop vaak op de bank zitten en op mijn beurt wachten. Dat is soms best lastig.” De wedstrijd in Ridderkerk kreeg uiteindelijk een climax van jewelste. In de 91e minuut had Maarten Woudenberg de gelijkmaker gemaakt.

Quick Boys

Verplancke schoot Quick Boys bovendien zo goed als zeker naar de tweede plaats en dus plaatsing voor de nacompetitie. De voorsprong op nummer drie Zwaluwen, dat verrassend verloor tegen Smitshoek (4-1), bedraagt met nog drie wedstrijden te gaan liefst zeven punten. ,,Dat is wel zeker. Dat geven we echt niet meer weg”, aldus Verplancke.

De oud-speler van Ter Leede is er zelfs van overtuigd dat Quick Boys naar de Topklasse gaat promoveren. ,,Voor 99 procent ben ik daar zeker van. Dat gevoel is gewoon heel sterk. We hebben vooralsnog weinig geluk gehad, maar nu klopt alles. Iedereen is fit en scherp en we trainen keihard. Tegen RVVH komen we ook tot twee keer toe terug van een achterstand. Dat zegt genoeg. We zijn al heel lang ongeslagen, maar hebben te veel gelijkgespeeld. Anders hadden we het Katwijk misschien nog moeilijk kunnen maken.”

Verplancke is dus bezig aan zijn laatste weken op Nieuw Zuid en wil de club met opgeheven hoofd verlaten. Hij heeft al een nieuwe club, maar wil nog niet zeggen welke. ,,Dat horen jullie aan het einde van het seizoen wel. Ik wil me eerst volledig focussen op dit seizoen en zo min mogelijk bezig zijn met randzaken.”

RVVH – Quick Boys 2-3 (1-0). 32. El Koubai 1-0, 64. Ruijter 1-1, 77. Van Dam 2-1. 90+1. Woudenberg 2-2, 90+4. Verplancke 2-3

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem (80. Verplancke), Ruijter, Derlagen, Woudenberg, Van der Plas (63. De Vries), Driebergen, Zwarthoed, Bekooij, Teijsse (63. Ketting)

[youtube id=”MiJryUFmzg8″ width=”620″ height=”360″]

[youtube id=”QKe32xdjB2U” width=”620″ height=”360″]


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)