Geen kampioenschap, belabberd voetbal, de grootste concurrent dichterbij zien komen en als triest hoogtepunt nog een kleine vechtpartij op het einde van een stralende zaterdagmiddag. Maar waar de zon letterlijk scheen, zo donker waren de wolken boven Katwijk in Tiel. Het verloor kansloos met 2-0 van TEC en omdat Kozakken Boys wel won, is het verschil nog maar drie punten. Wel nog in Katwijks voordeel.

Terwijl de Katwijk-fans afdruipen richting bus, lopen de TEC-spelers feestend van het veld. Gescheiden door alleen een ketting worden de bezoekende supporters geraakt door water van de gastheren die met bidons water zichzelf wat verkoeling brachten na de verdiende overwinning. En na een doodsaaie middag, slaat dan alsnog de vlam in de pan. Na wat duw en trekwerk en goed ingrijpen van wat stewards is de boel snel gesust.

Strijker
Dat het zover kwam had waarschijnlijk alles te maken met de frustratie die hoogtij vierde bij de 1200 meegereisde fans. Ze vormde een oranje muur van shirts, met daarop de opdruk; kampioen van de Tweede Divisie. Maar die wens moet nog minimaal een week wachten omdat de spelers op het veld een onherkenbare partij voetbal op de mat legden. En dat schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. ,,Gooi in de rust een strijker in die kleedkamer”, beet een supporter zijn ploeg toe.

En daarin zat heel wat waarheid verscholen. Katwijk acteerde in tegenstelling tot dinsdag tegen Jong Sparta als een uitgebluste brigade. Zo’n beetje alles ging mis. Duels werden verloren, overal was men te laat en zelfs passes over vijf meter waren teveel gevraagd. Katwijk creëerde in het gehele duel geen enkele kans. Een aantal geblokte inzetten van Marciano Mengerink en een kopbal van Kilian Berkhout waren de enige wapenfeiten.

,,Daar zijn we gewoon heel slecht in.”

TEC, dat de punten hard nodig had in de strijd om nacompetitie te ontlopen, stelde daar meer tegenover. Het was gevaarlijk in de tegenstoot en profiteerde voor rust van een fout van Omar Hamdi, die de bal inleverde en via twee schijven kon Serhat Koc de bal zo inkoppen. Katwijk probeerde in het tweede bedrijf met de moed der wanhoop iets te forceren, maar ondanks een veldoverwicht was juist TEC een aantal keer dichtbij de genadeklap. Die viel uiteindelijk pas in de allerlaatste seconde uit een counter.

,,Dit is een enorme domper”, was Katwijk-trainer Jack van den Berg voor zijn doen opvallend gelaten na het duel. ,,Voor de rust was het heel pover. Na de rust zijn we wel de baas op het veld, maar komen we er gewoon niet doorheen. TEC deed het gewoon goed en wij niet. Natuurlijk zat er ook een beetje spanning op, maar dat is niet de oorzaak. We wilden ze vanaf het begin vast zetten, maar als je slordig bent en zij kunnen hun voorste mensen bereiken dan speel je hen in de kaart. Met de lange bal probeer je dan nog iets te forceren, maar het beetje geluk ontbrak. We hebben het nog steeds in eigen hand. Wij moeten volgende week tegen HFC en Kozakken Boys naar AFC. Dan kan het zomaar weer andersom zijn.”

Contrast
Hamdi, die na een matig optreden na de rust werd gewisseld, vond vooral het contrast tussen dinsdag en nu veel te groot. ,,Toen spatte het ervan af. Dat was er nu totaal niet. En juist in zo’n wedstrijd kan dat niet, ook omdat zij nog ergens voor strijden. Dan moet je jezelf wapenen. We zijn zelf schuldig. We hebben TEC de kans gegeven hun spelletje te spelen omdat wij verkeerde keuzes maakten. Vooral voorin hebben ze handige spelers. Dat geldt voor iedere ploeg in de Tweede Divisie. Dan roep je het over jezelf af.”

De kans is nu heel groot dat het pas op de laatste speeldag wordt beslist als Katwijk en Kozakken Boys elkaar treffen in Werkendam. Iets waar heel Katwijk het liever niet op laat aankomen, gezien de historie met kampioenswedstrijden. Die liepen vaak niet goed af. Of zoals een supporter het al tijdens het duel verwoordde: ,,Daar zijn we gewoon heel slecht in.”

TEC – Katwijk 2-0 (1-0)

Katwijk: Kieboom, Hamdi, Van Noord, Blokland, Van Weerdenburg, De Lange, Susan, Plat, Sanchez Angulo, Berkhout, Mengerink.

Archieffoto: Aad de Winter/Bobkat


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)