Lange tijd leek het erop dat FC Lisse zou gaan stunten tegen koploper BMT. De equipe van Stephan Spruijt had de leiding genomen in de tweede helft door Patrick Schaap. Het had er alle schijn van dat de spits matchwinner zou gaan woerden. Maar de wedstrijd duurde tien minuten te lang voor de Lissenaren. Een penalty kantelde de wedstrijd, een makkelijk gegeven vrije trap deed de rest. De derde Haagse goal was voor de statistieken.

Voorafgaand aan de wedstrijd was Spruijt strijdbaar, maar ook reëel. ,,BMT is een goede ploeg en staat niet voor niets bovenaan. Met een puntje ben ik blij. Daar draai ik niet omheen.” Dat ene puntje werden er haast drie en uiteindelijk nul. Na afloop van de wedstrijd had Spruijt zich behoorlijk opgewonden over de supporters van BMT en de tegenstander in de laatste fase van de wedstrijd.

Spruijt: ,,Wat een agressie langs de lijn en manipuleren van de scheidsrechter. Ik snap heus wel dat zij voor de gelijkmaker gaan en meer. En dan maar praten tegen de scheidsrechter die niets goed deed in hun ogen. Dat hij een penalty geeft, kan gebeuren. Maar dan geeft hij ook nog heel gemakkelijk een vrije trap tegen en sta je binnen vier minuten op een 1-2 achterstand. Toen was de pijp leeg bij mijn ploeg.’’

Dartel en frivool
FC Lisse trof in BMT een uitstekende tegenstander. De koploper heeft technisch vernuft in het elftal en speelde af en toe dartel en frivool. Toch had Lisse in de eerste minuut al de leiding kunnen nemen door Mike van Rooijen, maar zijn inzet ging naast. Beide ploegen lieten een goede eerste helft zien met over en weer kansen. Zo redde Sam van der Veek met een bal van de lijn zijn doelman en schoot Schaap met een omhaal over. Beide ploegen raakten éénmaal de lat en een paar afstandsschoten gingen door de wind alle kanten op.

Vlak voor de rust kreeg FC Lisse weer een beste mogelijkheid, maar Van Rooijen verslikte zich in zijn eigen actie. Lisse liet zich deze eerste helft van een goede kant zien en zou die lijn in de tweede helft doortrekken.

De tweede helft werd interessant, toen Lisse door Schaap de leiding nam na 62 minuten. Daarvoor had Tom ten Have de lat geraakt. Lisse bleef na die openingsgoal niet stil zitten en drukte door. Het werd een wedstrijd van de passie en strijd tegen de techniek van BMT. De zondagtak van FC Lisse werd wel steeds meer teruggedrongen en moest alle zeilen bijzetten om geen averij op te lopen. Die averij kwam tien minuten voor tijd toen een penalty roet in het eten gooide voor Lisse. Alkac schoot onberispelijk raak. Drie minuten later schoot Koksal een vrije trap binnen: 1-2. In de absolute eindfase schoot Sari nog de 1-3 binnen, maar toen was de wedstrijd al gelopen.

Instelling
De coach van BMT, John de Wit, was allerminst tevreden over zijn pupillen. ,,Sommige spelers hadden niet de goede instelling vandaag. Als je denkt dat je even over dit ‘cluppie’ heen kan lopen kom je van een koude kermis thuis. Die penalty zette ons op het goede spoor maar het had ook anders kunnen aflopen. We maakten het onszelf te moeilijk. Wij staan bovenaan, dus moet je elke wedstrijd geconcentreerd erbij zijn. Het is goed afgelopen, maar  we zijn gewaarschuwd.”

Ondanks het verlies was Spruijt trots op zijn team. ,,De jongens hebben vandaag alles gegeven wat er in hun lijven zat. Het is doodzonde dat we in de laatste tien minuten het schip ingingen. We zaten er dichtbij. Een punt had zeker verdiend geweest. Volgende week spelen we tegen Foreholte. Weer een nieuwe uitdaging voor ons. Een beetje minder wind zou prettig zijn.”

FC Lisse(zo) -BMT 1-3 (0-0)
62. Schaap 1-0, 80. Alkac 1-1, 84. Koksal 1-2, 90. Sari 1-3.

FC Lisse (zo): Hogervorst, Vermeulen, Van Schagen, Ten Have, Hoejenbos, Van Dijk, (45. Tibboel) Van der Veek, Schaap, Prins, Van Rooijen ( 76. Boot)

Archieffoto: Hubert Habers