De uitslag van 5-0 doet vermoeden dat Teylingen een “walk-over beleefde tegen MMO. Schijn bedriegt. De ploeg van Laurens Mouter kende vooral in de eerste helft de grootste moeite met de bezoekers. Na de thee ontpopte Dorus van der Voort zich als verlosser op de Roodemolen. Door zijn vier treffers blijft de roodzwarte formatie in het spoor van koploper Meerburg, dat eveneens won. Het verschil tussen beide ploegen blijft drie punten.

Voorafgaande aan de wedstrijd had MMO-coach Pascal Verschoor er nog wel hoop op dat zijn ploeg voor een verrassing kon gaan zorgen. “Als je Alphen kan verslaan, waarom zou dat dan bij Teylingen ook niet kunnen? Laat Teylingen maar het spel maken, dat ligt ons wel. Het enige nadeel voor ons is spelen op kunstgras.”  De analyse van Verschoor bleek voor de helft juist. Teylingen maakte inderdaad het spel en scoorde er lustig op los. Alleen zijn eigen ploeg liet het in de afwerking lelijk afweten.

De formatie uit Sassenheim begon goed en scherp aan de wedstrijd en zette MMO gelijk onder druk. Die speelwijze leverde snel succes op. Na tien minuten stond de ploeg al op 1-0 door een vloeiende aanval over de linkerkant. Sepehr Safi kon makkelijk intikken:1-0.

De ban leek gebroken. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam de ploeg van Verschoor wat beter in de wedstrijd. Het kreeg zelfs twee opgelegde kansen. De eerste was voor Tom Disseldorp, die alleen voor Wessel Zonjee verscheen. Zonjee kwam echter als winnaar uit de bus. De tweede was voor Dave van Leijden, die van afstand, maar in zeer kansrijke positie, naast schoot.

Cruciale fase

Het bleek achteraf het breekpunt in de wedstrijd. Dat Teylingen het betere van het spel had, was duidelijk, maar het zag er op dat moment niet naar uit dat de 2-0 zou vallen. Waar MMO verzuimde de gelijkmaker te maken, sloeg Van der Voort net voor de rust wel toe: 2-0. Voor Verschoor en zijn ploeg een domper, voor de ploeg van Mouter kon de treffer niet op een beter moment vallen.

Mouter benadrukte de importantie van de treffer vlak voor de thee. “Dorus maakt een ontzettende belangrijke goal net voor de rust. Je verwacht dat je sterker bent dan MMO, maar dan moet je wel nauwkeuriger voetballen. Daar hadden wij de eerste helft best wel moeite mee. Die nr. 14 van MMO (Disseldorp) kreeg teveel vrijheid want bij hem begonnen alle aanvallen. Ook de counters waren zeer gevaarlijk van MMO. Over de eerste helft was ik dan ook gematigd tevreden. We speelden niet agressief genoeg en niet nauwkeurig genoeg. Dat was het verhaal.”

Dat had MMO-oefenmeester Verschoor ook gezien. “We hebben kansen gehad om goed in het spoor te blijven van Teylingen.  Ja, en als je ze dan niet maakt, wordt het lastig. In plaats van dat het 1-1 wordt, staan we achter met 2-0. Dat was een behoorlijke tik. Teylingen is een goede ploeg dus of het uitgemaakt had, is een ander verhaal. Dat we vandaag veel kansen hebben gecreëerd doet me deugd op kunstgras.”  Bij de doelpuntenmaker viel een last van zijn schouder. “Ja, dat was een goal op het juiste moment net voor de rust. Uit de draai kon ik hem lekker raken en dat gaf me gelijk het vertrouwen voor de tweede helft.”

En dat de thee naar meer smaakte voor Van der Voort werd snel duidelijk. In een tijdsbestek van 18 minuten zette de aanvaller orde op zaken en stond Teylingen op 4-0. MMO bleef ook in die fase goed partij geven alleen waar de thuisploeg de kansen wel maakte, lukte dit de bezoekers niet. Zowel in de eerste als tweede helft kreeg MMO de kansen, maar deed het er te weinig mee. Ondertussen had Van der Voort zijn vierde achter Albin Van Wieringen gewerkt en stond de teller op 5-0.

Van der Voort was vanzelfsprekend blij met zijn vier treffers. Dat MMO meer dan behoorlijke mogelijkheden kreeg, vond hij minder. “Ik vind het zorgelijk dat we zoveel kansen weggeven. Daar moeten we mee aan de slag.”

Mouter blij voor z’n aanvaller

Teylingen-coach Laurens Mouter was blij voor zijn aanvaller met vier goals. “Dorus heeft een moeilijke tijd en dit succes had hij echt nodig. In het begin creëerden we niet zoveel kansen met z’n allen en kreeg hij ze ook niet. Ze konden hem ook niet goed aanspelen. Dat gaat dan knagen en duurt maar en duurt maar en dan op een bepaald moment lukt er niets meer. In het voetbal moet je ook knokken. Dat doet Dorus. En dan zie je dat je ook dat beetje geluk kunt afdwingen. Hij maakte vandaag echte spitsengoals en daar doet hij zichzelf eer mee. Hij werd goed weggezet en aangespeeld en dan is hij levensgevaarlijk.”

“Volgende week spelen we tegen Graaf Willem/ VAC. Een van de betere ploegen. Die hebben ook weer gewonnen. Dat wordt een interessante wedstrijd. Als we mee willen blijven doen, moeten wij zorgen dat we ook die wedstrijden winnen. Over de tweede helft van vandaag ben ik tevreden. We hebben mooie aanvallen laten zien en Dorus heeft daar optimaal van geprofiteerd.”

Teylingen—MMO 5-0 (2-0). 10. Safi 1-0, 45. Van der Voort 2-0, 58. Van der Voort 3-0, 61. Van der Voort 4-0, 70 Van der Voort 5-0.

Teylingen: Zonjee, Stol, Dolieslager, B. van de Vlugt, Hielkema, Zwetsloot(80. Acimovic), Safi, Hulsbosch (70. Jongen), M. van der Vlugt (72.Verwer), Van der Voort.

Tekst: Hennie van der Weerd

Foto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)