Een speeldag om héél te snel te vergeten voor onze clubs uit de Tweede Divisie. Katwijk, Quick Boys, Rijnsburgse Boys en FC Lisse gingen allemaal onderuit. Alleen Noordwijk verloor niet, al kwamen de roodwitten ook niet verder dan 0-0 tegen Jong Almere City.

Quick Boys had – vanwege de nederlaag van HHC Hardenberg bij Spakenburg – de koppositie kunnen overnemen, maar verslikte zich in ACV. De promovendus won op Nieuw Zuid met 0-3. Quick Boys had in de eerste helft de kansen en raakte via Tyrone Owusu de lat. Wat de thuisploeg naliet, deed ACV vijf minuten voor rust wel: scoren. Boy Spijkerman passeerde doelman Paul van der Helm.

In de tweede helft slaagde Quick Boys er niet in het tij te keren. Sterker nog, ACV kwam in de 47e minuut op 0-2 en vijf minuten voor tijd zelfs op 0-3.

Vierde nederlaag op rij
Gemeentegenoot Katwijk zit in een dramatische serie en leed bij ADO ’20 zijn vierde nederlaag op rij: 2-1. De start in Heemskerk was nog prima, want al na vier minuten zorgde Des Kunst voor de 0-1. ADO ’20 kreeg daarna via Jilani Helder twee mogelijkheden om snel wat terug te doen, maar slaagde daar (toen) nog niet in. Toch werd het kort voor rust alsnog 1-1. Feyo Glim maakte de gelijkmaker.

Het duel bleef in de tweede helft lang doelpuntloos en leek in een gelijkspel te eindigen, maar vijf minuten voor tijd tekende Milan Klopper de 2-1 aan, daarmee Katwijk in mineur achterlatend.

Domper in blessuretijd
Een uitnederlaag met dezelfde cijfers was er tegen Jong Sparta voor Rijnsburgse Boys, dat ook al vier wedstrijden niet won. En ook de Uien kwamen op voorsprong, in de 52e minuut via Jeroen Spruijt. De gelijkmaker volgde al snel, na een uur spelen. De 1-1-stand bleef lang op het scorebord, maar diep in blessuretijd werd het 2-1. Rayvien Rosario dompelde Rijnsburgse Boys met zijn goal in de 94e minuut in rouw.

Weinig op af te dingen
FC Lisse won dit seizoen nog niet en trok ook op bezoek bij Kozakken Boys aan het kortste eind. De Werkendammers, met inmiddels Edwin Grünholz aan het roer, zegevierden met 2-0. Op die zege viel al met al weinig af te dingen. De thuisploeg kwam via Sergio Tremour na 21 minuten op voorsprong. Lisse kon er niet al teveel tegenover stellen.

Trainer Richard van Heulen probeerde nog de bakens te verzetten met tweemaal een dubbele wissel, maar dat lukte niet. In de 83e minuut zorgde Dilivio Hoffman voor de beslissing.

Nog wel ongeslagen
Noordwijk is nog altijd de enige ongeslagen ploeg in de Tweede Divisie, maar ongetwijfeld hadden de Noordwijkers tegen Jong Almere City op meer gerekend. Noordwijk won de laatste twee wedstrijden, maar bleef nu steken op 0-0.

Het dichtst bij een doelpunt was Dirk Draijer, maar hij raakte na 62 minuten de lat. Even daarvoor leek Sem van Oosten 1-op-1 te kunnen gaan, maar de Almeerders wisten hem te stuiten.

Quick Boys – ACV 0-3 (0-1)

ADO ’20 – Katwijk 2-1 (1-1)
Goal: Des Kunst

Jong Sparta – Rijnsburgse Boys 2-1 (0-0)
Goal: Jeroen Spruijt

Kozakken Boys – FC Lisse 2-0 (1-0)

Noordwijk – Jong Almere City 0-0

Archieffoto: Orange Pictures

POPULAIRE BERICHTEN