In onze streek moeten drie regioclubs hun seizoen verlengen voor de nacompetitie. Valken ’68 gaat strijden voor promotie richting de Vierde Divisie. Van Nispen en Warmunda hopen behouden te blijven voor de Vierde Klasse.

Valken ’68

Valken ’68 pakte op de laatste speeldag van de reguliere competitie de tweede plaats in de eindrangschikking van de Eerste Klasse C. De tweede periodetitel was voor kampioen Forum Sport en werd overgenomen door het team van trainer Derek van der Plas.

Laatstgenoemde zal zaterdag geïnteresseerd toeschouwer zijn bij het duel VOC – De Ster in Rotterdam. De winnaar van dit treffen komt voor de tweede ronde van de nacompetitie naar ’t Duyfrak op woensdag 5 juni.

Mocht Valken ’68 dit duel winnen, dan speelt het een finalewedstrijd op neutraal terrein tegen Kruisland, EFC uit Eersel of WNC uit Waardenburg. Ongetwijfeld droomt men in Valkenburg reeds van derby’s tegen SJC en Ter Leede.

Warmunda

Warmunda moet via de nacompetitie behoud van de Vierde Klasse zien te bewerkstelligen. De club verloor afgelopen zaterdag de derby tegen FC Oegstgeest (1-0) en kwam daardoor één punt te kort om Stompwijk ’92 op de ranglijst te passeren en direct veilig te zijn.

De Overbos-bewoners komen zaterdag (1 juni) voor het eerst in actie. Op eigen veld treedt Warmunda aan tegen SV Kickers ’69. De club uit Leimuiden klopte dinsdagavond in de eerste ronde het Rotterdamse NOC Kralingen met 4-2.

Van Nispen

Van Nispen speelt in West I en eindigde als tiende in de Vierde Klasse B. De eerste nacompetitiewedstrijd van de rood-gelen is zaterdag (1 juni) in De Zilk. Tegenstander is De Wherevogels uit Purmerend, dat dit seizoen uitkwam in 4A.

Waar Van Nispen maar net iets te kort kwam om nacompetitie te ontwijken en na 24 wedstrijden op 23 punten eindigde (doelsaldo 44-47), daar waren de cijfers van de komende tegenstander een stuk slechter. De Wherevogels eindigde als twaalfde met 18 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van 29-69.

Wedstrijden

1 juni: Warmunda – SV Kickers ’69 (14:30)
1 juni: Van Nispen – De Wherevogels (14:30)
5 juni: Valken ’68 – VOC/Groene Ster

Tekst: Theo Uphus
Foto: Saam de Mooij

Lees ook: Valken ’68 heeft ticket voor de nacompetitie binnen na riante uitzege
Check ook: Warmunda verliest op de slotdag en moet nacompetitie voor lijfsbehoud in

POPULAIRE BERICHTEN