Eindelijk is hij er weer. Jesse Driebergen speelt sinds dit seizoen voor FC Rijnvogels. De middenvelder kwam over van Quick Boys en stond de afgelopen veertien maanden met een blessure langs de lijn. Bij de blauw-witten was hij zelfs een seizoen clubtopscorer. Alles leek goed te gaan totdat het noodlot toe sloeg. Een slepende voetblessure hield hem lange tijd aan de kant. De middenvelder is eindelijk hersteld en hoopt dit seizoen op De Kooltuin successen te boeken. 

Hi Jesse. Allereerst, hoe is het met je?
,,Heel erg goed. Ik ben nu alweer een tijdje fit. Het voelt goed om na zo’n lange tijd weer op het veld te staan. Daarnaast hebben we een leuke spelersgroep bij Rijnvogels, met een aardige trainer die kort op de groep zit. Ik ben blij dat ik weer negentig minuten kan maken.”

Je hebt tot nu toe op verschillende posities gespeeld. Op welke richt jij je?
,,Dat klopt. Wij hebben aan het begin van het seizoen wat problemen gehad in onze achterhoede door schorsingen en blessures. Daarom heb ik twee wedstrijden linksback gespeeld. Dat ging niet verkeerd en als de trainer mij daar nodig heeft, dan zal ik mijn best daar doen. Toch ga ik er vanuit dat ik mij moet richten op het middenveld. Ik ben denk ik een echte allrounder die op alle drie de posities op het middenveld uit de voeten kan. De linksbackpositie was dus meer een noodgreep.”

Rijnvogels speelt een niveau lager dan Quick Boys (Hoofdklasse). Merk je dat zelf ook?
,,Aan de ene kant is het qua niveau misschien een stap omlaag, maar zo voelt het niet voor mij. Ik ben blij dat eindelijk weer fit ben en minuten kan maken. Aangezien ik net terug ben, is dat belangrijk en dat kan hier bij Rijnvogels. Ik wil hier een belangrijke speler worden en dat kan alleen als ik veel aan spelen toekom.”

,,We hebben heel veel kwaliteit en ik denk dat als deze selectie bij elkaar blijft, er mooie dingen kunnen gebeuren.”

De club heeft zich afgelopen zomer flink versterkt met jongens uit de regio. Hoe bevalt dat?
,,Het is niet dat we een vriendenteam zijn, maar het is wel erg leuk. Onderling hebben we het erg gezellig met elkaar. Ik denk dat de club daar ook bewust op heeft geselecteerd. Binnen de selectie heeft iedereen een goede band met elkaar. Dat komt natuurlijk ook, omdat sommige jongens jaren met of tegen elkaar in de jeugd hebben gespeeld.”

,,Ook op de donderdagen in de kantine is het erg gezellig. Doordat veel jongens in de buurt wonen, blijft iedereen even wat langer hangen. Vaak doen we met z’n allen een drankje. Binnenkort hebben we bijvoorbeeld ook een teamuitje en komende zaterdag is er een feestje op De Kooltuin, dus dan komen de meeste spelers ook. Kortom, we hebben het erg naar ons zin.”

Wanneer is voor jou het seizoen geslaagd?
,,Het klinkt logisch als ik zeg: ‘wanneer ik alles speel’maar dat is ook echt zo. Verder wil ik als middenvelder zoveel mogelijk betrokken raken bij doelpunten en assists. Ik ben niet het type dat een aantal noemt, want daar heb ik niks mee. Soms ben je ook van een aantal factoren afhankelijk.”

,,Als team zijn we niet lekker gestart, maar we hebben veel jonge en nieuwe jongens. Iedereen moet even zijn plekje en draai zien te vinden in het systeem dat we spelen. Ik hoop dat we in de tweede periode al mee kunnen doen om de prijzen, want dat is wel ons doel. We zetten in op een plek in de nacompetitie. Althans, daar willen we om spelen. We hebben heel veel kwaliteit en ik denk dat als deze selectie bij elkaar blijft, er mooie dingen kunnen gebeuren.”

Foto: Kooltuinstrijders

Lees ook: ‘Kharboutli: ,,Op het voetbalveld vergeet ik alles”’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA