Cees Driebergen wordt de nieuwe algemeen directeur van FC Volendam. De Noord-Hollandse club heeft zijn komst per 1 juni dinsdag bekendgemaakt.

De 62-jarige Driebergen vervulde de functie van algemeen directeur eerder tussen 2011 en 2013 bij ADO Den Haag. In de Bollenstreek is hij natuurlijk voornamelijk bekend van zijn voorzitterschap bij Rijnsburgse Boys. Hij was zestien jaar preses van de Uien. Driebergen maakte ook 27 jaar deel uit van het bestuur van de Business Club.

‘Dorpsjongen en mensenmens’
Op de clubsite spreekt Driebergen zijn tevredenheid uit. “Ik ben de afgelopen jaren regelmatig bij wedstrijden van FC Volendam geweest en hield daar altijd warme gevoelens aan over. Ik ben een dorpsjongen, een mensenmens en altijd gericht om samen met elkaar dingen te bereiken. Daarnaast ben ik duidelijk in de communicatie. Dat zijn denk ik voorwaarden die goed kunnen matchen met de mensen in en rond FC Volendam.”

FC Volendam degradeerde afgelopen seizoen kansloos uit de Eredivisie en raakte ook in opspraak door een heuse bestuurscrisis. Met de steun van Driebergen hopen de Wijdbroeken weer de weg naar boven te vinden. “Cees gaat helpen meer structuur te brengen op de werkvloer en draagt ook commercieel zijn steentje bij. De belangrijkste opdracht is evenwel om te zorgen voor een financieel gezonde club”, vertelt  Rob Bootsman, voorzitter van de RvC.

Foto: FC Volendam

Lees ook: Winter stopt als technisch manager van FC Lisse

POPULAIRE BERICHTEN