Debuteren en het winnende doelpunt maken. Het klinkt als de droom van iedere jeugdspeler die hunkert naar een debuut in het eerste elftal van zijn vereniging. Elwin Kool zag dat deze droom uit kwam op bezoek bij DWO (1-2). Hij zorgde ervoor dat Kagia met de drie punten in de tas naar huis ging. 

,,Het was geen verkeerd debuut”, besefte Kool na afloop van zijn eerste wedstrijd in het shirt van Kagia. Met een kopbal besliste hij het duel in de vijfennegentigste minuut en daarmee bezorgde hij zijn ploeg drie punten. De jongeling gaf toe dat hij dit scenario niet voor ogen had.

,,Ik hoorde maandag nadat ik een wedstrijd had gespeeld dat ik waarschijnlijk mee mocht het eerste. Ik ben zelf nog eerstejaars A-junior, dus dit was voor mij al een unieke kans. Volgend jaar sluit ik aan bij de selectie en dat is hartstikke mooi. Ik had niet verwacht dat ik überhaupt minuten zou maken. Dat het dan zo loopt is natuurlijk geweldig.

,,Ik heb een nummer van Django Wagner gezongen. Dat is altijd goed toch?”

Rommelig
De Lisserbroeker zag vanaf de zijkant dat het duel rommelig verliep. De ploeg van Anton Wijsman kon het duel niet volledig controleren en kwam zelfs op achterstand. Uit een lange bal kon de thuisploeg afwerken op het Lisserbroekse doel: 1-0. Kagia ging op jacht naar de gelijkmaker en was daar tot twee maal toe dichtbij, maar de paal stond een treffer in de weg. De bezoekers kwamen nog goed weg. Voor de openingsgoal werd een doelpunt van DWO afgekeurd wegens buitenspel.

1-1 na steekpass van Rens op Sam dan een voorzet en Thijs goallllll verdiend

Een bericht gedeeld door Lambooparket&interieur (@cock_lamboo_parket) op

De Lisserbroekers kregen een kwartier voor tijd alsnog waar het naar zocht. Na een steekbal van Rens Lamboo op Sam van der Veek kon de bal worden voorgegeven. Tijs van der Schinkel zag de bal op zich afkomen en werkte het leer op fraaie wijze in het doel: 1-1. Met nog een kwartier op de klok gingen Wijsman en zijn mannen op zoek naar de voorsprong. Via Kool kwam die voorsprong. In de laatste minuut van de wedstrijd werd een hoekschop weggewerkt door de doelman. Echter kon de bal worden teruggebracht en stond Kool op de juiste plaats: 1-2.

Django Wagner
,,Wat er dan door je heen gaat?”, vroeg de matchwinner zich af. ,,Tja, goede vraag eigenlijk. Ik was gewoon blij voor het team en natuurlijk voor mezelf. Ik denk dat blijdschap het beste woord is om te omschrijven wat ik voelde. Ik heb het er na afloop niet met de trainer over gehad. Hij feliciteerde me en was natuurlijk blij met de drie punten.”

Met de winnende treffer op zak dacht de middenvelder rustig naar de kleedkamer te kunnen. Echter kreeg Kool snel te horen dat er bij een debuut in het eerste elftal een liedje gezongen moest worden. ,,Ik heb een nummer van Django Wagner gezongen. Dat is altijd goed toch?”

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Staal steelt de show bij afscheidsfeestje op De Kooltuin’ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)