De technische staf van VVSB zal vanmiddag in z’n vuistje hebben gelachen. De Noordwijkerhoutse club hield zich rustig op de transfermarkt. De ploeg bij elkaar houden, dat was het belangrijkste. Er werden een aantal jeugdspelers gehaald, maar als directe versterkingen voor de ploeg worden alleen Tommy Bekooij en Olaf Schell beschouwd. Of de twee een onuitwisbare indruk gaan achterlaten bij VVSB zal de toekomst leren, maar het debuut van beide heren was in ieder geval briljant te noemen. Bekooij maakte de 1-0, Schell de 2-0. Dat was ook de eindstand in de openingswedstrijd tegen HSC ’21.

VVSB zag deze zomer hoe directe concurrenten zich versterkten met de ene na de andere speler. Vooral AFC wordt als een sterk elftal gezien. De Amsterdamse club maakte dit weekend als klap op de vuurpijl nog eens bekend Koen Bosma, ex-VVSB, te hebben aangetrokken. In Noordwijkerhout bleef het dus betrekkelijk rustig. In de basisopstelling tegen HSC ’21 was alleen Bekooij een nieuwe naam.

De rechtsbuiten, die overkwam van Quick Boys, had na een minuut spelen al bijna zijn eerste assist geleverd. Bekooijs voorzet werd ook op waarde geschat door Serbony, maar het aluminium stond de openingsgoal in de weg. Dat er eigenhandig voor zorgde dat de 0-0 op het scorebord bleef.

20150823-DSC_4260 (Large)
Hoe anders was het 87 voetbalminuten later. Bekooij was naar links uitgeweken en leek in het nauw te worden gedreven bij de cornervlag. Hij ontdeed zich echter van zijn directe tegenstander en mocht daarna vogelvrij doorlopen in het strafschopgebied. De hoek waaruit hij moest scoren was lastig, maar Bekooij deed het toch. Wat volgde was een ontlading op De Boekhorst alsof er al een (periode)kampioenschap was binnengehaald. De bank veerde op, het hele elftal rende richting Bekooij.

Ook de hoofdrolspeler kon zijn geluk niet op. ,,Wat een opluchting”, lachte Bekooij na afloop. ,,Ik wist niet waar ik het zoeken moest en rende gewoon over het veld heen.”

Van Leeuwen keek tevreden toe. ,,Voor de poorten van de hel weggesleept”, vond de winnende trainer. ,,Goed was het niet, de linies stonden te ver van elkaar. Waar dat precies aan lag of wat we anders moeten doen, moet ik nog terug zien in de beelden. Maar het is wel lekker die drie punten. Goed voor het zelfvertrouwen.”

20150823-DSC_4289 (Large)
Van Leeuwen zag ook Olaf Schell scoren, die hij in de absolute slotfase liet invallen ter faveure van doelpuntenmaker Bekooij. De complimenten voor het scoutingapparaat nam Van Leeuwen met een lach tot zich. ,,We zeiden het ook al tegen elkaar in de kleedkamer, maar het is leuk dat deze jongens scoren.”

In de schaduw van Bekooij en Schell maakte Tim de Rijk een prima indruk in de basiself. De linksback van VVSB begon naast Jordy Zwart centraal in de verdediging. De Rijk nam daar de plek in van de lichtgeblesseerde Kraaijvanger, die vanwege hamstringklachten in het tweede mee speelde. De Leimuidenaar liet een prima indruk achter op een plek die hij niet gewend is.

,,Alleen in de tweede helft maakte ik een behoorlijke fout en kon hun spits hem afleggen op de linksbuiten Ottink. Hij kon scoren voor open doel, maar deed dat niet. Dat is het enige smetje op de wedstrijd voor mij”, aldus De Rijk. De verdediger maakte verder een prima indruk in de opbouw en stond verdedigend zijn mannetje. Tekenend was een loopactie aan het einde van de eerste helft. Waar HSC ’21 gevaarlijk werd in de omschakeling trok De Rijk een sprint van 50 meter en maakte hij de kans voor de bezoekers onschadelijk zonder een overtreding te maken.

Pech
Met het geluk aan zijn zijde had De Rijk zelf op het scorebord terecht kunnen komen. Zijn vrije trap in de achtste minuut van de wedstrijd belandde echter op de lat.

Of De Rijk zich vanmiddag in de basis heeft gevoetbald is de vraag. De concurrentie is op zijn positie moordend, maar hij heeft er Van Leeuwen in ieder geval een keuze bij gegeven. ,,Ik zal me moeten richten op de positie van Vijlbrief of Kraaijvanger. We hebben vier linkspoten in de verdediging, de trainer heeft dus best wat keuzes. Ik hoop in ieder geval op een kans om mezelf in de basis te spelen.”

Winnen, een goede indruk maken en zelf nog bijna een goal maken. Al met al was het voor De Rijk een goede middag, hoewel de Noordwijkerhouters het lang moeilijk hadden. ,,Het was vandaag niet altijd even goed”, blikt De Rijk terug. ,,Vooral in de tweede helft werden we goed vastgezet. Ook de tweede bal was vaak voor hun. Maar we hebben gewonnen, dat is het belangrijkste. Ik hoorde dat dit de eerste keer was voor VVSB dat ze in de Topklasse hun openingswedstrijd wonnen. Die is alvast binnen dan.”

VVSB – HSC ’21 2-0 (0-0). 87. Bekooij 1-0, 90+5. Schell 2-0

VVSB: Van der Meer, Van der Slot, Zwart, De Rijk, Vijlbrief, Jozic (66. Zigo Tichem), Ruigrok, Van Niel, Bekooij (90. Schell), Serbony, Tavilla (58. Parami)

Tekst: Frank Venema

Foto’s: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO