Het lachen verging Van Nispen na de winterstop op sportief gebied. De Zilkers kwamen zes wedstrijden op rij niet tot winst en zakten als een baksteen af op de ranglijst. Uitgerekend bij de officiële opening van het nieuwe complex doorbrak Van Nispen de negatieve spiraal met een 5-2 zege op UDO. En dus was het dubbel feest in De Zilk.

De opening van de nieuwe accommodatie van Van Nispen ging gepaard met de festiviteiten die daarbij horen. De plaatselijke fanfare, muziek in de kantine en gratis drank in de rust. Een overwinning van het vlaggenschip zou de festiviteiten alleen maar ten goede komen.

Winnen was de tweede seizoenshelft allesbehalve een vanzelfsprekendheid voor de ploeg van trainer René Ras. In de laatste zes wedstrijden werd er maar één schamel puntje gehaald. De zwakke reeks werd in het Zilkse kamp vooral geweid aan de vele blessures.

Van Nispen begon zwak aan het duel met middenmoter UDO. Agressie ontbrak en er werd gevreesd voor een nieuw pak slaag. Ook na de 1-0 van Samir Krupic voetbalde de ploeg nog angstig en naïef. De 1-1 die UDO een minuut later maakte was hier het gevolg van.

DSC_0217_bewerkt-1

In het laatste kwartier voor rust kregen de Zilkers de geest en voetbalde de ploeg zoals in de eerste seizoenshelft vaker deed. Dit resulteerde in twee doelpunten. Randy de Jong schoot een bal in die gekeerd werd door de Oegsgeestse keeper. Sjors Meiland strafte op slag van rust ook nog een verdedigingsfout af (3-1).

De thee deed beide ploegen niet veel goeds. De tweede helft was een slap bedrijf waarin beide ploegen niet voor elkaar onder deden. De 4-1 van Koen van der Linden kwam dan ook uit de lucht vallen. Vanaf rand zestien schoot hij de bal in de verre hoek.

Vervolgens eiste Dick Verhoeven een rol in de schijnwerpers op door de bal schitterend in de korte hoek te schieten: 5-1. Het doelpunt van UDO een minuut later was slechts voor de statistieken. Uiteindelijk werd de negatieve reeks van zes wedstrijden eindelijk doorbroken. Met drie punten op zak werd de nieuwe kantine opgezocht.

Van Nispen – UDO 5-2 (3-1).

Van Nispen: Otte, Witteman; Van Westerop, Vleugel, Van der Linden, Krupic; Van der Berg; Verhoeven (70. Nederstigt), De Jong, Van Eeden, Van den Berg, Meiland.

Tekst: Matthijs Snepvangers

Foto’s: Trudy van den Berg